• BIST 9798.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Antalya'da Denizcilik Fakültesi kurulacak

Antalya'da Denizcilik Fakültesi kurulacak
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, seçimlerden sonra gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği ile özel şirket üniversitelerinin de kurulacağını belirtti.

Antalya'da Denizcilik Fakültesi kurulacak

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, seçimlerden sonra gerçekleştirilecek Anayasa değişikliği ile özel şirket üniversitelerinin de kurulacağını belirterek, önümüzdeki süreçte yüksek öğretimde, bankalar arasında yaşandığı gibi rekabet yaşanacağını söyledi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) İl Koordinatörleri Toplantısı, Antalya'daki Kervansaray Otel'de gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, AÖF'te eğitim kalitesinin daha da iyileştirilmesi için arama konferansları yaptıklarını anlattı. Aydın, Eskişehir dışında ilk kez Antalya'da toplantı düzenlediklerini belirterek, bu konferanslarda Anadolu Üniversitesi'nin geleceğine yönelik hedeflerin belirlediğini kaydetti.

Anadolu Üniversitesi'nin ulaştırma sektöründe, özellikle havacılık ve raylı sistemlerde Türkiye'de tek yetkili üniversite olduğunu söyleyen Aydın, ''Türk havacılık sektörünün gelişmesi ve eleman ihtiyacının karşılanması için liderlik üstlendik. Raylı sistemlerde de aynı durum geçerli. Raylı sistemlerde AR-GE çalışmalarına başladık'' dedi. Anadolu Üniversitesi'nin yaygın ve örgün eğitimdeki 1.1 milyon öğrencisi ile dünyanın dördüncü büyük üniversitesi olduğunu anlatan Rektör Aydın, gelecek dönemde yüksek öğretimde büyük rekabet yaşanacağını savundu.

Antalya'da pilot yetiştirmek istediklerini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Manavgat'ta Açık Öğretim Bölge Müdürlüğü kuracağız. 50 bin öğrencinin işlemleri burada yapılacak. Anadolu Üniversitesi'nin eğitim kadroları buralardan yararlanacak. Arkeolojik Araştırma Merkezi'ni burada kuracağız. Böylece arkeolojik kazılar 12 ay sürecek. Turizm Uygulama Staj Merkezi oluşturacağız. Rusya'da Sosyal Bilimler Akademisi ile stratejik işbirliği anlaşması yaptık. Rusya Kış Olimpiyatlarına talip oldu. Bir çok tesisi yapılıyor. Buralarda çalışacakları eğiterek Antalya'da stajlarını yaptıracağız. Antalya'da Havacılık Eğitim Merkezi kurarak sektörün pilot ihtiyacını karşılayacağız. Üniversitemiz bünyesinde Hosteslik Programı da açtık. Antalya'da Denizcilik Fakültesi kurmak istiyoruz. Çünkü İskenderun ile İzmir arasında denizcilik eğitimi veren yüksekokul yok. Yat Tasarım Yüksekokulu açıldı. Milano ve Venedik Üniversiteleri ile de işbirliğine başladık.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim