• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Antalya'da gezi teknelerine sıkı denetim

Antalya'da gezi teknelerine sıkı denetim
Antalya Liman Başkanlığı, Kaleiçi Yat Limanı, Çelebi Marina, otel ve tatil köylerinden günübirlik geziye çıkan tekneler denetledi.

Antalya merkezde ve ilçelerinde yaz tatilinin geçiren yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmezlerinden olan günübirlik tekne turları, haftanın 7 günü Antalya Liman Başkanlığı denetim görevlileri tarafından denetleniyor. Liman Başkanlığı denetim görevlileri, denetimde öncelik can ve mal emniyeti olmakla birlikte teknelerin denize elverişlilik belgelerine, emniyetli yolcu kapasitelerine uyulup uyulmadığının kontrolünü yaptıklarını söyledi.

Yatçıların belgelerinin ve gemi adamı donatımlarının tam olup olmadığı, yangın emniyetine yönelik tedbirlerin alınıp alınmadığıyla ilgili kontrolleri gerçekleştirdiklerini belirten görevliler, Antalya Limanı'ndan günübirlik tura çıkan teknelerde yapılan denetlemelerde yolcu kapasitelerine göre can kurtarma araçlarıyla donatılmış olması, can yeleği, can simidi ve diğer seyirle ilgili ekipmanların eksiksiz olmasına dikkat ettiklerini kaydetti.

Kapasitenin üzerinde yolcu almanın hem kalitenin düşmesine hem de emniyet açısından tehlike arz edeceğinden yatçıların bu konuda çok hassas olmaları gerektiğine işaret eden denetim görevlileri, "Amacımız teknelerin nizami bir şekilde tura çıkması, tatilcilerimizin unutmayacakları güzel bir gün geçirerek, emniyetli bir şekilde turdan dönmesidir. Liman Başkanlığı olarak sezon öncesi tur teknelerinin sahipleriyle bilgilendirme toplantıları yaparak önlemleri almalarını sağlıyoruz" dedi.

Tur öncesi ve sırasında denetimler yapılabildiğini, yolcu emniyeti için her tür önlemi aldıklarını, kaliteyi en üst seviyeye çıkarmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Antalian Yat kaptanı Cüneyt Mermer, "Liman Başkanlığı denetim ekipleri yolcu kapasitesi, personel sayısı dahil tüm denetimleri titizlikle yapıyor. Biz de talimatlara uyarak tatilcilere güzel saatler geçirtmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Denetim görevlileri teknenin atık suyunun denize bırakılmamasını da denetliyor" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim