• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Antalya'da kargo gemisi kayalara bindirdi

Antalya'da kargo gemisi kayalara bindirdi
Antalya'da fırtınaya yakalanan Bolivya bandıralı 5 bin 91 gros tonluk Sea Bright adlı kuru yük gemisi, şehir merkezindeki Yavuz Özcan Parkı kıyısındaki falez kayalıklarına çarparak yan yattı.

SEA BRİGHT ADLI BOLİVYA BAYRAKLI GEMİ BATTI

Antalya'da fırtınaya yakalanan Bolivya bandıralı 5 bin 91 gros tonluk Sea Bright adlı kuru yük gemisi, şehir merkezindeki Yavuz Özcan Parkı kıyısındaki falez kayalıklarına çarparak yan yattı.

Yük almak üzere Antalya'ya geldiği bildirilen ve boş olan kuru yük gemisi şiddetli yağış ve fırtınada sürüklenerek, falezlere çarptı ve yan yattı. Gemiden yapılan acil çağrı üzerine çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye giderek, kurtarma çalışması başlattı.

Gemideki 18 personelden 16'sının kurtarıldığı, 2 personelin ise kayıp olduğu öğrenildi. Kazazede denizcilerin Atatürk Devlet ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Bu arada çarpmanın hemen ardından bir gemicinin denize atladığı, bu gemicinin akıbeti hakkında bilgi alınamadığı kaydedildi.

RANT İSİMLİ GEMİ KARAYA OTURDU

Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin bölgede seyir yapan gemilerden aldığı bilgiye göre, Antalya liman bölgesinde demirde bulunan, bir çok gemi demir keserek bölgeden ayrılmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Adrasan bölgesinde demirde bulunan Rant isimli kuruyük gemisi, rüzgarın tersine dönmesi üzerine demir keserek Adrasan koyunda karaya oturdu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürülüğü bünyesinde bulunan Türk Radyo'nun karaya oturan Rant isimli gemiye yardım etmesi için bölgede bulunan Deniz Yıldızı isimli gemiye çağrıda bulunduğu, ancak fırtınanın çok yüksek düzeyde olmasından dolayı Deniz Yıldızı isimli geminin yardıma gidemeyeceği kaydedildi.

Diğer taraftan Antalya Liman bölgesinde bulunan Albarelia, Alev Kaman, Anatolia Star, Edro 4, Africa, Windland, Lantana ve Baki Akar isimli, gemiler demir alarak ringe çıktığı öğrenildi.

Haber: Recep CANPOLAT - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim