• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Antalya'da turist sayısı 5 milyona ulaştı

Antalya'da turist sayısı 5 milyona ulaştı
Antalya, bu yıl için hedeflediği 5 milyon turist sayısına yaklaştı. Geçen yıla oranla turist sayısında yüzde 15 artış yaşandı.

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artış göstererek 4 milyon 907 bin 232 oldu.

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, 9 ve 10 Temmuz'da havayoluyla gelen 129 bin 186 turistle kente gelen turist sayısı 4 milyon 907 bin 232'ye ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde 4 milyon 281 bin 659 turisti ağırlayan Antalya'da, hava yoluyla gelen turist sayısında yüzde 15'lik artış oldu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, yaptığı açıklamada, Antalya'nın turizmde iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan tanıtımın da bunda etkili olduğunu belirten Çorabatır, "Turist sayısı 5 milyona yaklaştı. Geçen yıla göre yüzde 15'lik artış kaydedildi. Bu rakamlar bizi mutlu ediyor. 2015 yılında 15 milyon turist hedefine ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

"Rehavete kapılmadan", hizmet ve otel kalitelerinin artırılmasının önemine işaret eden Çorabatır, bunların sağlanması halinde hedeflere ulaşmanın "hayal olmayacağını" vurguladı. Turizmin sürdürülebilirliğini sağlamak için mavi bayrak, çevre düzenlemeleri, arıtma, yol güzergahlarıyla ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Çorabatır, Antalya Valiliği ile ortak çalışmalar yürüttüklerini, bunun da turizme en iyi şekilde yansıyacağına inandıklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığına Ertuğrul Günay'ın yeniden atanmasının da kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Çorabatır, Bakan Günay'ın son yıllarda gösterdiği performansla görevine devam etmesinin, hedefe kısa sürede ulaşmayı sağlayacağını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim