• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Antalya'da turizm hareketliliği başladı

Antalya'da turizm hareketliliği başladı
Antalya bölgesinde Rus turizm hareketliliği başladı. Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde siyasi belirsizlikten Mısır, Tunus ve Ürdün'e giden Ruslar 2011 turizm sezonunda rotalarını Türkiye'ye çevirdi.

Antalya'da turizm hareketliliği başladı

Antalya bölgesinde Rus turizm hareketliliği başladı. Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde siyasi belirsizlikten Mısır, Tunus ve Ürdün'e giden Ruslar 2011 turizm sezonunda rotalarını Türkiye'ye çevirdi.

Rusların, yeni sezonda rotalarını Antalya'ya çevirmesiyle birlikte bölge destinasyonunda yüzde 20'lik artış bekleniyor.

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği(Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada bölgede Rus turizm hareketliliğinin başladığını belirtti. Orta Doğu ve Afrika ülkelerindeki siyasi kargaşa ve belirsizlikten ötürü Rusların bu sezonu erken başlattığını belirten Barut, Side destinastonuna başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden sonra en fazla gelen yabancı konuğun Ruslar olduğunu kaydetti.

Geçen yıl Side destinasyonuna 3 milyon 500 yabancı turistin geldiği bilgisini veren Barut, bunun yüzde 22'sini Rusların oluşturduğunu belirtti. Türkiye'ye gelen Rusların genelde Antalya merkezi Kemer, Belek, Alanya, Kundu, Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB) Evrenseki, Ilıca, Gündoğdu, Çolaklı ve Side beldeleri olduğunun altını çizen Barut, Türkiye'nin turizme açılan ilk penceresi Side'ye Moskova ve St. Petersburglular tarafından yoğun ilgi görmeye başladığını kaydetti.

Barut, "Bölgemizde Rus turizm sezonu başladı. Bu yıl bölgemizde yüzde 20'lik artış bekliyoruz. Erken rezervasyonlar çok iyi durumda. Bölgemiz bu sene Rus turizmde yoğun hareketlilik yaşayacak." diye konuştu.

Barut, Rus turistlerin büyük çoğunluğunun deniz, kum ve güneş turizm için geldiğini, bunun yanı sıra arkeoloji, rafting ve doğa sporlarına da ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Andrey Baranov, yeni yılda Mısır, Tunus, Libya, Bahreyn, Lübnan ve Ürdün'e giden Rus turistin tamamını Türkiye'ye kaydırdıklarını söyledi.

Rusların dünyada tatil yapmada birinci sırada Türkiye'de Antalya, ikinci sırada İspanya ve üçüncüs sırada Portekiz ve Hindistan olduğunu belirten Baranov, her Rus'un en büyük hayalinin para biriktirip Antalya'da tatil yapmak olduğunu kaydetti. Baranov, Rus turizm seyahat acentelerinin 2011'de 5 milyonun üzerinde Rus turist getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim