• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Antalya'ya hızlı tren projesi hazırlandı

Antalya'ya hızlı tren projesi hazırlandı
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Eskişehir-Antalya ve Antalya-Kayseri arası hızlı tren için mühendislik projelerinin tamamlandığını açıkladı.
AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Eskişehir-Antalya ve Antalya-Kayseri arası hızlı tren için mühendislik projelerinin tamamlandığını açıkladı. Badak, “Toplam maliyet 20 milyar lira gibi, projenin bir kısmının önümüzdeki yılın programına alınması için çalışıyoruz” dedi. 
 
Mühendislik projesinin tamamlanmasıyla projesinin keşif bedelinin de çıktığını kaydeden Sadık Badak, Eskişehir-Antalya arasında yapılması planlanan hızlı tren projesinin maliyetinin 9 milyar lira, Antalya-Kayseri arasında yapılması planlanan hızlı tren projesinin maliyetinin de 11 milyar lira olacağını söyledi. 
 
“Hem Eskişehir-Antalya hem de Antalya-Kayseri arasında yapılması planlanan hızlı tren için mühendislik projelerinin tamamlandı” diyen Badak, “Aşağı-yukarı bin 50 kilometre olacak. Viyadükleri, köprüleri, tünelleri, istasyonları, ara duraklarıyla hemen hemen tamamı projelendirildi. Şimdi ÇED raporu aşamasında görüşmeler sürüyor” diye konuştu. 
 
Böyle büyük projelerin bugünden yarına yapılamayacağına işaret eden Badak, projenin 2016 yılında Antalya’da yapılacak botanik EXPO’ya yetişmeyeceğini fakat projenin en verimli bölümünün önümüzdeki yılın programına alınması için görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Projenin işletme aşamasında zarar etmemesinin de önemli olduğunu dile getiren Badak, projede Antalya’nın içindeki gar alanının son derece yanlış düşünüldüğünün görüldüğünü ve düzeltilmesi için teklifte bulunduklarını bildirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim