• BIST 9543.84
  • Altın 2485.863
  • Dolar 32.4466
  • Euro 34.7921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Antwerp Limanı’na yeni lock yapılıyor

Antwerp Limanı’na yeni lock yapılıyor
Antwerp Liman Başkanlığı limanın sol kıyısına ikinci bir lock inşasına başladı. Dünyanın en büyüğü olması planlanan lockun 2016 yılında inşasının tamamlanması bekleniyor.

Antwerp Liman Başkanlığı limanın sol kıyısına ikinci bir lock inşasına başladı. Dünyanın en büyüğü olması planlanan lockun 2016 yılında inşasının tamamlanması bekleniyor. 340 milyon dolar tutacak olan lockun finansmanı Belçika Flaman Bölge Hükümeti ile Avrupa Ticaret Bankası (European Investment Bank-EIB) tarafından sağlanacak.

EIB Başkanı Philippe Maystadt lock ile ilgili yaptığı açıklamada,  yeni lock’un limanlara gelecek malzemeleri daha etkin ve hızlı bir şekilde taşınacağını böylelikle yalnızca Antwerp ve Flanders limanlarına değil ayrıca Avrupa’nın gelişimine büyük katkıda bulunacağını ifade etti.

antwerp_lock-(1).jpg

Geçtiğimiz yıllarda Antwerp Limanının geliştirilmesi için limanın sol kıyısına odaklanıldı. Antwerp ile sorumlu Belediye Meclis Üyesi Marc Van Peel, Verrebroek limanının büyütülmesi ve Saefthinghe alanının geliştirilmesi gibi Planlanan bir çok önemli proje ile birlikte denize açılan ikinci bir alan gerekliydi açıklamasını yaptı. “İkinci lock limanımızın Scheldt’in sol kıyısında daha da büyümesi için en elzem gereklilikleriden biri. Geçtiğimiz yıl derinleştirilen Scheldt’e ikinci lock’un da eklenmesiyle Antwerp limanının işleyebileceği kargo oranı arttı ve gemi trafiği yükseltildi bu sayede avrupa’nın ikincisi ünvanımızı hala koruyabiliyoruz” dedi.

Deurganck rıhtımının sonunda yer alacak olan yeni lock Scheldt ile Waasland Canal arasında bulunan denize bağlantı noktası sağlayacak. Yeni yapılacak lock ile birlikte sol kıyıda bulunan Doel, Verrebroek, Vrasene ve Kuzey ile Güney Insteek rıhtımları gibi diğer rıhtımlara bağlantı sağlanacak.

Barendrecht lock’una uygun olacak olan tasarım 500 metre uzunluğa ve 68 metre genişliğe sahip olacak.

antwerp_lock-(2).jpg

Deniz Haber Ajansı - Onur Ömer BİLGİ (ÖZEL HABER)

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim