• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Anzakların Şafak Ayini bu yıl ucuza geldi

Anzakların Şafak Ayini bu yıl ucuza geldi
Şafak Ayini için dedelerinin savaştığı Gelibolu'ya gelen Anzaklar, yoğun sezonda 729 Euro'ya satılan turu 449 Euro'ya yaptılar.

Şafak ayini bu yıl ucuza geldi

Şafak Ayini için dedelerinin savaştığı Gelibolu'ya gelen Anzaklar, yoğun sezonda 729 Euro'ya satılan turu 449 Euro'ya yaptılar.

Ayin sonrası kültür turuna çıkan turistlerin toplam kazancı uçakla 380 Euro'yu buluyor. Çanakkale Kara Savaşları'nın 96'ncı yıldönümü nedeniyle Anzak Koyu'ndaki Şafak Ayini için gelen Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistler anma törenlerine katılırlarken, Türkiye'deki kültür turunu da ucuza getirdiler.

Habertürk Gazetesi'nden Ünsal Ereke'nin haberine göre, uçak bileti de hesaba katıldığında turistlerin yaz sezonuna göre kârı kişi başına 380 Euro olurken, dedeleri Gelibolu'da savaşmayanların da sadece ucuz fiyat için Türkiye'ye geldikleri öğrenildi.

Hem anma hem tatil

Normalde kişi başı 729 Euro'ya satılan 9 günlük Türkiye kültür turu için turistler 449 Euro vererek Şafak Ayini'nden sonraki 7 günü Bergama, Efes, Pamukkale, Kapadokya, Anıtkabir gibi popüler noktaları görme fırsatı yakaladılar.

Anzak turları başta olmak üzere Avustralya ve Yeni Zelanda'dan en fazla turisti getiren acenteler arasında bulunan Fez Travel'in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Usta, bu turistlerin Şafak Ayini için geldikten sonra Türkiye turuna devam ettiklerini söyledi. Usta turistlere yönelik hazırladıkları 8 ve 13 günlük Türkiye turları kapsamında anma törenleri için gelenlerin birçok kültür noktasını görebildiklerini söyledi.

Gelibolu'daki savaşlarda atalarını kaybeden Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar için Şafak Ayini'nin çok değerli olduğunu belirten Usta, "10 yıldan beri bu pazarlara çalışıyoruz. Her yıl gelen sayısını daha da artırdık. Bugün 12 bin kişiyi getiriyoruz. Ayin için gelenler kültür turu da yapıyorlar" diye konuştu.

2015 yılının turları şimdiden satışa çıktı

Ekrem Usta, 2005 ile 2010 yıllarında olduğu gibi 5 ile 10'uncu yıllarda gelen turist sayısının daha fazla olduğunu ifade etti. Bu yıllardaki tarihlerde fiyatların da artış gösterdiğini ifade eden Usta, "Buna rağmen gelen talep üzerine bu yılı erken bitirdik. Şimdiden gelecek yılın ve 2015 yılının satışlarına başladık" diye konuştu. Usta Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistin denizden daha çok kültür turlarına ilgi gösterdiğini ifade etti.

Turisti Gelibolu yerine Fransa'ya götürüyorlar

Usta, Avustralya hükümetinin son 3 yıldır Gelibolu yerine 1'nci Dünya Savaşı'nın bir diğer cephesi Fransa'nın Western Front adlı noktasını öne çıkardığını belirtti. Anzak Koyu'nda yapılan Şafak Ayini için gelen turistlerin turun toplamında iyi para bıraktığını ifade eden Ekrem Usta, "Antalya'da neredeyse bedavaya getirip ağırladığımız Alman ve Rus turistlere göre daha fazla para bırakıyorlar. Bu turiste sahip çıkmamız lazım" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim