• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

A&P Grup'tan "Yüzen Ev" projeleri

A&P Grup'tan "Yüzen Ev" projeleri
A&P Grup küresel bir petrol ve gaz firması olan Talisman Energy'den aldığı siparişle, Talisman Energy'nin iki yeni gemisini "Yüzen Ev"lere dönüştürecek.

A&P Grup küresel bir petrol ve gaz firması olan Talisman Energy'den aldığı siparişle, TalismanEnergy'nin iki yeni gemisini "Yüzen Ev"lere dönüştürecek.

Grubun Hebburn'da bulunan Tyne Tersanesi, iki denizaltı inşa gemisini, açık deniz petrol platformlarında çalışan mühendisler için yerleşke bloklarına dönüştürüyor ve çalışanlara kelimenin tam anlamıyla  Kuzey Denizi’nin zorlu sularında bile "İşe yürüyerek gitme" şansını sunuyor.

A&P grup ile Talisman Energy arasında imzalanan sözleşmeye göre, Aberdeen'in yüz mil doğusunda bulunan Montrose ve Aukoil alanlarının her iki yanında demirlemiş şekilde duracak olan Reef Despina ve Reef Larissa gemilerinin çelik güverteleri, platformları ve alavereleri düzenlenerek, çalışanların içinde yaşayabileceği bir hale getirilecek ve çalışanlar böylelikle alavereler sayesinde dalgaların üzerinde yürüyerek işe gidebilme imkanı bulacaklar.

Kuzey Denizi operasyonları, portföyünün büyük bir kısmını oluşturan Talisman Energy, Çin'de inşa edilen gemileri Reef Subsea'den kiraladı. Yakın zamanda A&P grubu Reef Subsea'den multi milyon dolarlık bu dönüşümü yapmaları için izin aldı. İzine göre, gemilerin eksoz  sistemleri, ortak kullanım alanları ve (uzaktan kontrol edilebilir taşıt) ROV kontrol merkezinin yeniden düzenlenmesi gibi son derece büyük değişimler de bulunuyor.

Bu dönüşümde 28 tonluk çelik tüketileceği bekleniyor, ek olarak 10 tonluk bir çeliğinde platformların ve yürüme yollarının yapımında gidebileceği ihtimaller içinde olduğu ifade ediliyor. 50 kişilik birer takım Bede koyunda demirli bulunan 98 metrelik gemilerde çalışıyor, ve gemilerin işlemlerinin üç hafta içinde bitmesi planlanıyor.

Şirkette Reef gemilerinin yanında, denizcilik sektörü ile ilgili her türlü işlem de yapılıyor. Bu kapsamda 215 metre uzunluğunda konteyner gemisi Louds Island boya işleminden geçiriliyor. Geminin boyanmasında 6 bin litrelik Intersleek 900 özel boya kullanılmakta, bu boya sayesinde geminin yüzeyi son derece düz bir hal alıyor. Böylece çeşitli deniz canlıların geminin gövdesine yapışması engelleniyor. Boya sayesinde gemi suyun içerisinde daha rahat bir şekilde seyrediyor ve emisyon ile yakıt kazançlarına da büyük bir katkı sağlıyor.

yuzenev.jpg

yuzenev1.jpg

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim