• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Apaydın: Hız limitinin artırılması olumlu

Apaydın: Hız limitinin artırılması olumlu
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, bölünmüş yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasını olumlu bulduklarını belirtti.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yaptığı yazılı açıklamada, 19 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliği ile şehiriçi bölünmüş duble yollarda hız limitinin artırılmasını olumlu karşıladıklarını vurguladı. Çoğu zaman trafiğin yoğun aktığı noktalarda hız limitinin kimi yerde 50, kimi yerde 70 kilometreye düştüğünü belirten Apaydın, "Kontrol noktalarında veya kameralı denetim noktalarında araçların aniden hızını düşürünce istenmeyen trafik kazalarının yanı sıra can ve mal kaybını da beraberinde getiriyordu" dedi.

"HIZ İŞARETLERİNE UYALIM"

Şehiriçi bölünmüş duble yollarda hız limitinin 90 kilometreye çıkarılmasının hem istenmeyen trafik kazalarının önüne geçilmesi hem de trafiğin akışını sağlamak açısından iyi bir uygulama olacağını ifade eden TŞOF Başkanı Apaydın şunları kaydetti:

"Yeni düzenleme ile il ve ilçe trafik komisyonları ile ulaşım koordinasyon merkezleri (UKOME), yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı, yaya geçişlerinin alt ve üst geçişlerle sağlandığı bölünmüş karayollarında, araç cinsleri için ayrı ayrı olmak üzere hız sınırlarını 32 kilometre, yerleşim yeri içinde bulunan diğer bölünmüş karayollarında ise 20 kilometreye kadar artırmaya yetkili kılınmıştır. Bu uygulama ile hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi, azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araca farklı hız sınırı da getirilebilecek. Hız arttırma yetkisi UKOME ve il trafik komisyonlarında olup, yapılan hız artışı değişikliği ile kavşaklarda yaşanan kazalarda düşüş olacağına inanıyoruz. Öte yandan altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırı 50 kilometre olarak korunmaya devam edecektir. Vatandaşımız hız limiti işaretlerine dikkat etmeli."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim