• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Apaydın: Tatilde trafik kazaları artıyor

Apaydın: Tatilde trafik kazaları artıyor
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, trafik kazalarının tatil başlangıcı ve dönüşlerinde 2-3 kat arttığını belirtti.

Apaydın, yazılı açıklamasında, 10 Şubat 2014 Pazartesi günü öğrenci ve öğretmenlerin ders başı yapacağını anımsatarak, hafta sonu trafiğinin yoğunlaşacağına dikkati çekti. 

Trafik kazalarının tatil başlangıcı ve dönüşlerinde 2-3 kat arttığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, "Bu kazalar en çok uykusuz araç kullanmanın yanı sıra hatalı sollamadan ve aşırı süratli araç kullanımından kaynaklanıyor. Ayrıca tatilcilerimiz gece yerine gündüz yolculuğunu tercih etmeli. En önemlisi kar ve buzlanmaya karşı tedbirlerimizi alalım. Yanımıza zincir ve çekme halatı almadan yola çıkmayalım" uyarısında bulundu.

Geçen yıl şubat ayında 24 bin 56 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 205 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 bin vatandaşın yaralandığını hatırlatan Apaydın, şunları kaydetti:

"Trafik kurallarına ve yaptığımız uyarılara uymamanın sonucunda meydana gelen kazalar pek çok ailenin yok olmasına sebep oluyor. Dönüşlerinizi son güne bırakmayın. Son gün yoğunluğu içinde sabırsızlık göstererek acele eden sürücüler yollardaki uyarılara ve trafik kurallarına uymuyorlar. Bedelini canlarıyla ödüyorlar. Yeni acılar yaşamamak için mutlaka kurallara uyun ve emniyet kemerini bağlamayı ihmal etmeyin. Eğitim sadece okulda olmuyor. Trafik kurallarını uygulamak da bir eğitimdir. "

Apaydın ayrıca, şehir içi ve şehirler arası taşımacılıkta özel ve ticari araçların fazla yolcu almaması, yük taşıyan araçların da istiap haddinin üzerinde yük taşımaması gerektiğine işaret etti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim