• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

APM Terminals, Türkiye ticaretini artırıyor

APM Terminals, Türkiye ticaretini artırıyor
APM Terminals İzmir, İzmir’in 10,000 TEU’dan büyük gemilere hizmet edebilecek kapasitedeki tek konteyner limanını işletmek üzere, ZPMC’yi tedarikçi olarak belirledi.

APM Terminals İzmir, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birinde, İzmir’in 10,000 TEU’dan büyük gemilere hizmet edebilecek kapasitedeki tek konteyner limanını işletmek üzere, en verimli ve en güvenli vinçlerin imalatçısı ZPMC’yi tedarikçi olarak seçti.

Petkim Limanı’nda bulunan, İzmir’in ve Batı Türkiye’nin en büyük ve en moderni olan yeni terminal, denizcilik şirketlerinin İzmir’e uğrayan gemilerinin boyutlarını artırmasına ve aynı zamanda Asya’dan, Hint Yarımadası’ndan ve Orta Doğu’dan 10,000 TEU’dan büyük gemileri için direkt uğraklar yapmasına olanak sağlayacak.

APM Terminals İzmir Genel Müdürü Mogens Larsen, “Bu, İzmir’in küresel lojistik zincirindeki rolünde komple bir değişiklik olacak. Bu vinçlerin siparişi, APM Terminals İzmir’in, hem bu yeni hizmetlerin hemde İzmir’de mevcut olan Avrupa ülkeleri arası ticaretin daha da büyümesi ile ilgili olarak verimli, güvenilir ve emniyetli operasyonlar temin etmesini sağlayacak” dedi.

Üç adet gemiden karaya (STS) konteyner vincinin ve 10 adet lastik tekerlekli gezer köprü (RTG) incin ZPMC tarafından imalatı Çin’in Şanghay kentinde devam etmekte olup yeni APM Terminals İzmir’in yeni limanının 1. aşaması için 2015 yazında teslim edilecek.

En son güvenlik teknolojisi ile donatılacak

STS vinçler gemi üzerinde 22. sıradan konteyner elleçleme kapasitesine sahip olacak ve en son güvenlik teknolojisi ile donatılacak. RTG vinçler ise karbondioksit emisyonlarını asgari düzeye indirmek ve daha yüksek verimlilik sağlamak amacıyla elektrikli (e-RTG) olacak.

Türkiye’nin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Ege kıyısında bulunan İzmir, dört milyonluk bir nüfusa sahip. İzmir’den geçen ihracat ve ithalat 20 milyona yakın insanı destekliyor.

2013 yılı Şubat ayında, APM Terminals Türk petrokimya şirketi Petkim ile İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Petkim Limanı’nda 1.5 milyon TEU kapasiteli özel amaçlı dizayn edilmiş yeni bir konteyner ve genel kargo derin su terminali işletmek üzere bir anlaşmaya vardı. İhracatçılar ve ithalatçılar, İzmir bölgesinde acil olarak ihtiyaç duyulan kapasiteye katkıda bulunacak olan, toplam yatırım maliyeti 400 milyon USD’ ı bulan proje den yararlanacak.

Birinci aşamanın 2015 yılının ikinci yarısında, ikinci aşamanın ise bir buçuk yıl sonrasında tamamlanması programlandı.

2013 yılında, Türk ekonomisi 1.1 trilyon USD (Satın Alma Gücü Paritesi’ne göre) ile küresel olarak 16. sırada yer almış olup Dünya Bankası tarafından yapılan, 2015 yılında yüzde 3.5 oranında bir yıllık Gayri Safi Yurtiçi Milli Hasıla büyümesi tahmini ile Avrupa’daki en hızlı büyüyen ekonomileri arasında.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim