• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

APM Terminals Türkiye’ye İzmir’den girdi

APM Terminals Türkiye’ye İzmir’den girdi
Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Aliağa’daki yeni liman yatırımları bölgenin cazibesini artırırken, Danimarkalı limancılık devi APM Terminals de Türkiye’ye İzmir merkezli bir şirket kurarak girdi.

Alsancak Limanı’na gereken yatırımların uzun süre yapılmaması ve limanın özelleştirme sürecinin başarısız olmasının ardından kan kaybeden İzmir denizcilik sektörü, dünyanın önde gelen denizci şirketlerinin yeniden ilgisini çekiyor. Özellikle Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Aliağa’daki yeni liman yatırımları bölgenin cazibesini artırırken, bu gelişmeleri yakından takip eden Danimarkalı limancılık devi APM Terminals de Türkiye’ye İzmir merkezli bir şirket kurarak girdi.

36 ülkede var

Küresel liman işletmecisi Danimarkalı APM Terminals, 25 çalışanı ile 5 kıtada 36 ülkede hizmet veriyor. APM Terminals, konteyner liman işletmeciliğinin yanı sıra 46 ülkede 154 noktada konteyner taşımacılığı, yönetimi, bakımı ve tamiri hizmetleri sunuyor. APM Terminals, Danimarkalı denizcilik ve petrol firması A.P. Moller-Maersk’in de kardeş kuruluşu. Merkezi Alsancak’taki İTO İş Merkezi olan APM Terminalleri firması ile Türkiye operasyonunu başlatan Danimarkalı liman devi, önümüzdeki günlerde temeli atılması planlanan Petkim’in konteyner limanını 250 milyon dolar yatırımla kuracak, 28 yıl boyunca işletecek.

Temeli atılacak

Danimarkalı şirketin Petkim’in Aliağa’da kuracağı ve 2014 yılı içinde tamamlanması beklenen dev konteyner limanına kurulacak olan 10 milyon ton petrol kapasiteli terminalle de ilgilendiği ifade ediliyor. APM Terminalleri’nin şu an yatırım aşamasında olan ancak özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı’yla da ilgilenebileceği belirtiliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim