• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Apple Türkiye'de yönetim ofisi açıyor

Apple Türkiye'de yönetim ofisi açıyor
Yeni distribütör anlaşmasıyla atağa kalkan Apple, bir yandan da yönetim ofisini açmaya hazırlanıyor.
Phone ve iPad ile teknoloji dünyasından fırtına gibi esen Apple, Türkiye’de yönetim ofisi açmaya hazırlanıyor. Şirket bunun için İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Buyaka Yaşam Projesi’nde ofis kiraladı. Edinilen bilgilere göre Apple’ın şimdilik tek kattan oluşan ofisinde yaklaşık 50’ye yakın kişi çalışacak. Apple CEO’su Tim Cook, şirketin Türkiye ofisinin açılışının ardından Apple Store ve iTunes mağazalarının da Türkiye’de var olacağını açıklamıştı.
 
Yeni kiracılar geldi
 
Bilfinger Real Estate’in kiralama ve yönetimini üstlendiği Buyaka Yaşam Projesi’nde her biri 21 kattan oluşan 3 ofis bloğu, 22 katlı bir home ofis bloğu bulunuyor. Yaşam merkezinde bulunan 3 ofis bloğunun yüzde yüzde 82 si, ev-ofislerin ise yüzde 60’ı kiralanmış durumda.
 
Henkel, Anadolu Grubu, Efes Pilsen, Bank of Tokyo, Sephora, Netaş, Lanxess (Bayer) gibi mevcut kiracılar arasına en yeni olarak Apple Turkiye, Coca Cola Şişe ve Volvo Truck eklendi. 5 bin kişiye istihdam sağlayacak ofis ve kulelerde tam faaliyete geçilmesi halinde toplam 6 bin 500 kişi çalışacak.
 
350 milyon $’lık yatırım
 
110 bin metrekarelik inşaat ve 30 bin metrekarelik kiralanabilir alışveriş merkezi alanı, 21 kattan oluşan 3 ofis kulesi ve 22 katlı 1 ev-ofisle çok fonksiyonlu bir proje olan Buyaka yaşam merkezi toplamda 350 milyon dolar yatırımla gerçekleştirildi.
 
Efes’le komşu oluyor
 
-  Henkel
-  Anadolu Grubu
-  Efes Pilsen
-  Bank of Tokyo
-  Sephora
-  Netaş
-  Lanxess (Bayer)
-  Coca Cola Şişe
-  Volvo Truck
 
Kökleri 130 yıl öncesine dayanıyor
 
Buyaka Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Buyaka yaşam projesinin, alışveriş merkezinin yönetim ve kiralaması, dünyanın önde gelen gayrimenkul ve mülk yönetimi şirketlerinden Alman Bilfinger Real Estate Mülk Yönetim Hizmetleri tarafından yürütülüyor.
 
Bilfinger Holding’in kökleri 130 yıl öncesine kadar dayanıyor. Dünyada 66 bin çalışana ve 10 milyar euro üzerinde yıllık ciroya sahip olan Bilfinger tesis yönetimi, endüstri teknolojileri, enerji tesisleri, gayrimenkul yönetim hizmetleri alanlarında iş yapıyor. Bilfinger’in grup şirketlerinden Bilfinger Real Estate ise dünya genelinde 3 bin ofis, 90 adet lojistik ve depolama tesisiyle 61 alışveriş merkezi yönetiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim