• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Apple'ın CEO'su Steve Jobs istifa etti!

Apple'ın CEO'su Steve Jobs istifa etti!
Apple'ı bugünlere taşıyan deha Steve Jobs istifa etti. Yerine ise çalışma arkadaşı Tim Cook'u önerdi.

Apple'ın CEO'su istifa etti!

Apple'ı bugünlere taşıyan deha Steve Jobs istifa etti. Yerine ise çalışma arkadaşı Tim Cook'u önerdi. Bu değişim, ne anlama geliyor?

Sağlık sorunlarıyla uzun süredir mücadele eden Apple CEO'su, tüm bu sorunlara rağmen şirketi kriz dönemlerinde bile müthiş noktalara getirdi.

Liderliğindeki çalışmalarla ortaya çıkan dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar ve tablet modası, tüm dünyayı sardı ve milyarlarca dolarlık yeni ekonomiler oluşmasına neden oldu.

Bir Mektup ile Gitti!

Apple'ın efsanevi yöneticisi, biraz önce yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Bu gelişmenin hemen ardından Apple, istifa mektubunu kabul etti. Devasa şirket, itfia mektubunda belirttiği gibi Steve Jobs'ın da önerisiyle artık Tim Cook'un elinde.

Tim Cook Kimdir?

Steve Jobs döneminde, firmada COO (Chief Operating Officer) olarak çalışan Tim Cook, Apple'ın dünya çapında satış ve operasyonlarından sorumluydu.

Compaq ve IBM gibi kişisel bilgisayarlar üreten diğer markalarda da önemli görevler üstlenen Cook, bundan sonra tüm dünyanın izlediği bir markanın da en tepedeki yöneticisi olacak.

Bu Detaya Dikkat!

Steve Jobs'ın istifası, Apple'dan eşyalarını toplayıp gitmesi anlamına gelmiyor. Jobs, mektubunda şöyle bir dilekte bulunuyor; "Apple'da yönetim kurulu başkanı olarak hizmet etmeye devam etmek isterim" diyor.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörlerinin yorumuna göre bu değişimden alınan mesajlar şöyle;

Steve, aslında işi tam anlamıyla bırakmıyor. Sağlık sorunlarının artmasıyla birlikte, beklenmedik bir şekilde şirketi ve hissedarları zor durumda bırakmamak için, hem idari hem de görünen yüz olarak biraz geri planda kalmak istiyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim