• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Apron büyütülmezse dünyaya rezil oluruz

Apron büyütülmezse dünyaya rezil oluruz
Gazipaşa Havalimanı'nın apron genişletme çalışmalarının başlaması için bekleyiş sürüyor. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Apron büyütülmezse dünyaya rezil oluruz" diyor.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da 4 İl'e yeni havalimanı inşa edecek. Coğrafi şartları nedeniyle karayolu ulaşımı çok zaman alan ve yeterli olmayan bölgeye, demiryolu ulaşımı da kısıtlı gerçekleşebiliyor. Bölgenin en kolay ve hızlı bir şekilde büyük şehirlere bağlanmasını hedefleyen Ulaştırma Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yeni havaalanları yaparak ulaşım sorununu çözmeyi hedefliyor. Havacılık sektöründeki büyüme ve bilet fiyatlarındaki ucuzlamayı dikkate alan Ulaştırma Bakanlığı, Hakkari, Şırnak, Iğdır ve Bingöl'e yeni havaalanı yaparken, Elazığ ve Ağrı havaalanlarının da kapasitesini arttırarak uluslararası standartlara getiriyor. Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 havaalanı için toplam 374 milyon lira yatırım yapacak.
 
GZP'YE APRON BÜYÜTME İZNİ ÇIKMIYOR
 
Yeni Alanya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nın (GZP) sadece 3 uçağın aynı anda park edebildiği apronunun büyütülmesi talebini ise aylardır bekliyor. Gazipaşa'ya halen Corendon, SAS, Transavia, Tailwind, Pegasus, Jet Time ve Small Planet seferler düzenliyor. Üstelik bu havayolu şirketlerine Mayıs ayının sonunda dünya turizm devi TUI, Haziran başında ise bir diğer dev Thomas Cook da eklenecek. Geçen sene Nisan ayında 1061 yolcu ağırlayan GZP, 2013 Nisan'da 33 bin 99 yolcu ağırlayarak büyük bir rekora da imza attı. Ve bu GZP'nin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan yetersiz apronun büyütülmesine bir türlü izin verilmiyor. Üstelik bu izin çıksa GZP'nin apronu devletin kasasından 5 kuruş çıkmadan, TAV tarafından büyütülecek. 
 
'APRON BÜYÜTÜLMEZSE DÜNYAYA REZİL OLURUZ'
 
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "GZP hızla büyüyor ve halen apronuna aynı anda sadece 3 uçak park edebiliyor. 3 uçak aprondayken 4. uçağın inme şansı yok. Bu durum da GZP'nin gelişmesini ve büyümesini engelliyor. Bir an önce apronun büyütülmesi, en az 7 uçak kapasitesine getirilmesi gerekiyor. GZP'ye Avrupalı uçak şirketleri çok büyük ilgi gösteriyor ancak parkta yetersiz kalırsak dünyaya rezil oluruz. Ulaştırma Bakanlığı'ndan artık izin bekliyoruz. Yoksa GZP yerinde saymaya devam eder" dedi.
 
'İKİNCİ HAVALİMANINI DEĞİL İZNİ BEKLİYORUZ'
 
GZP apronunun büyütülmesi talebine izin verilmemesine bir anlam veremediğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş, "Bu apronun büyütülmesi çalışmasında devletin kasasından bir kuruş para çıkmayacak. Niye bu talebe izin verilmiyor, bunu ilgililerin kamuoyuna açıklaması gerekiyor. AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, 'Alanya'ya ikinci havalimanını inşa edeceğiz. Bu konuda arazi belirleme çalışmalarına başladık' diyor. Biz ağlanacak halimize gülüyoruz. Ya bırakın ikinci havalimanını inşa etmeyi, mevcut havalimanının apron sorununu çözün, biz de size teşekkür edelim" şeklinde konuştu.
 
TURİZMCİ DE APRON BÜYÜTME İZNİNİ BEKLİYOR
 
Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan, "GZP sayesinde bölgemiz gelişiyor, turizmimiz büyüyor. Apron sorununun çözümü demek, GZP'nin daha da büyümesi demek, dolayısıyla Alanya, Anamur ve Gazipaşa turizminin de büyümesi demek. Bu havalimanı sayesinde sadece turizmci değil, herkes ekmek yiyecektir. Devletimiz de ciddi miktarda döviz kazanacaktır. Bu iznin verilmesi artık şart olmuştur" dedi.  
 
"BEKLENEN İZİN ÇIKACAKTIR"
 
AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney ise konuya ilişkin sorular üzerine "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), evrakı tam olan her uçak şirketinin GZP'ye inişine onay veriyor. Bu uçakların inişiyle turizm de gelişiyor. GZP'nin terminal binasının büyütülmesine onay vererek, modern bir hale gelmesini sağladık. Bu konuda da gereken izin çıkacaktır. GZP'nin sorunlarının çözümü noktasında her türlü kolaylığı sağladık ve sağlamaya da devam ederiz" dedi. 
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim