• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Arabistanlı turizmciler Samsun'u beğendi

Arabistanlı turizmciler Samsun'u beğendi
Samsun'un turistik bölgelerini gezen ve ilin önde gelen isimleriyle görüşmeler yapan Suudi Arabistanlı turizmciler, nisan ayında 15 kişilik bir grupla tekrar Samsun'a gelecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'nun girişimleri sonucu hafta sonu kente gelerek ilçelerdeki turizm yerlerini inceleyen Suudi Arabistanlı Turizm Şirketi sahibi Hasan Aşuur, Mekke Kültür ve Arşiv Müdürü Asım Elmatrafi, Riyad Yabancı Yatırımcılar Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed El Merşed, Blacksea Travel Turizm Şirketi sahibi Metin Çalışkan ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti.

Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve aynı zamanda heyete de eşlik eden Samsun Tanıtım Turizm Derneği Başkanı olan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan'ın da bulunduğu ziyarette Suudi Arabistanlı heyet, ilçelerde yaptıkları incelemelerle ilgili izlenimlerini Başkan Salih Zeki Murzioğlu'yla paylaştı.

"SAMSUN GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YER"

Lemiz Turizm Şirket Sahibi Hasan Asuur, "Karadeniz'i biliyorduk ama Samsun'a ilk defa gelmek fırsat oldu. Samsun gerçekten çok güzel yer. İlçelerdeki turizm alanları görülmeye değer. Arap turistlerin isteği güzel hava, güzel manzara ve güzel yemek. Samsun'da bunların hepsini gördük ama sosyal alanlar başta olmak üzere alt yapı noktasında bazı eksiklikler var. Eğer bunlar giderilirse Arap turistler için Samsun cazibe merkezi olabilir" dedi.

"NİSAN AYINDA 15 KİŞİLİK BİR GRUPLA TEKRAR GELECEĞİZ"

Suudi Arabistanlı turistlerin son yıllarda Türkiye'ye büyük ilgi gösterdiklerini belirten Riyad Yabancı Yatırımcılar Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed El Marşi ise, Vezirköprü ilçesinde Kanyon'u, Alageyik Üretme Çiftliği ve Kunduz Ormanı'nı ve Ayvacık'ı ziyaret ettik. Diğer yerleri de gezeceğiz. Gittiğimiz yerlerden çok etkilendim. Manzarası ve havası çok güzel. Nisan ayında 15 kişilik bir grupla tekrar Samsun'a geleceğiz. İnşallah işbirliğini sıklaştırarak yakın zamanda Suudi Arabistanlı turistleri Samsun'a getiririz. Biz burada turistleri rahat bir şekilde ağırlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"TURİZM ALANINDA YAPACAĞINIZ YATIRIMLARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise Arabistanlı turizmci işadamlarının kente yapacağı yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Samsun'un keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda turizm yeri olduğunu belirten Murzioğlu, "Samsun, denizi, ormanları, gölleri, yaylaları, şelaleleri, bozulmamış doğası, kaplıcaları, kayak merkezi, ılıman iklimi, yeşil ile mavinin renk cümbüşü oluşturduğu, doğal güzellikleri, geçmişten gelen kültürel zenginliği ve tarihi eserleriyle Türkiye'nin turizm alanındaki hazinelerinden biri konumundadır. Samsun, zengin tarihi geçmişi, kültürel zenginlikleri, ulaşım kolaylığı ile bölgenin turizm potansiyeli en yüksek kentlerinden biridir. Kısacası kentimiz, tam bir doğa cennetidir. Biz Samsun'un Doğu Karadeniz'deki yayla turizminde bir başlangıç noktası olmasını arzu ediyoruz. Ama turizmde bazı eksikliklerimizin olduğu da aşikar. Bunun başında konaklama tesisleri geliyor. Yine ilçelerimizde de tesis bakımından eksikliklerimiz var. Fakat kentimizde halen inşaatı devam eden dört ve beş yıldızlı otellerin faaliyete geçmesiyle turizmde en büyük eksikliğimiz olan konaklama konusunda sıkıntılarda aşılacaktır. Bunun yanı sıra kentimizde özellikle hem devlet eliyle hem özel sektör eliyle sağlık alanında yapılan yatırımlar da önümüzdeki dönemde, sağlık turizmine de önemli katkılar sağlayacaktır. Ben Samsun'un önümüzdeki kısa dönem içinde turizmden hak ettiği değeri alacağına inanıyorum. Sizlerin buraya gelmesi diğer yatırımcıları da buraya çekecektir. Yapacağınız her türlü yatırıma elimizden geldiğince destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Murzioğlu ve Suudi Arabistanlı heyet, ziyaret anısına birbirlerine anı takdiminde bulundular.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim