• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Araç talebi yılın ikinci yarısında canlanır

Araç talebi yılın ikinci yarısında canlanır
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, otomotiv sektöründe yavaşlayan talebin bu yılın ikinci yarısında yeniden canlanacağını söyledi.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, otomotiv sektöründe yavaşlayan talebin bu yılın ikinci yarısında yeniden canlanacağını söyledi.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, otomotiv sektöründe yavaşlayan talebin bu yılın ikinci yarısında yeniden canlanmasını ve pazarın bu yıl 800-850 bin adet civarında gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi. Ekonomi yönetiminin, banka kredilerini yavaşlatmak için aldığı tedbirler ve bazı segmentlere getirdiği ÖTV artışlarının etkisi otomotiv pazarında 2011 yılının ortasından bu yana hissediliyor.

OSD Genel Kurulu'nda konuşan Önen, ekonomiyi soğutma politikasına ilişkin önlemlerin sonucunu verdiğini belirtti ve 2012 yılındaki görünüme ilişkin, "Üretimin 1,1 milyon adet civarında olması, ihracatın da 800 bin adetle aynı seviyelerde kalması hedefleniyor. Pazarın da 800-850 bin adet arasında olması düşünülüyor." öngörüsünü yaparak şöyle devam etti: "İkinci altı ayda sektörün canlanmasını bekliyoruz. Çevremizdeki ve Avrupa'daki gelişmelerden elimizde olmadan negatif etkilenebiliriz." Otomotiv pazarında üretim 2011 yılında yüzde 9 artışla 1,19 milyon adet olurken, ihracat 791 bin adet olarak gerçekleşmişti. Ağır ticarinin de dahil olduğu toplam pazar ise yüzde 15 artışla 910 bin 867 adet olmuştu. Önen, otomotiv ihracatının da toplam 20 milyar dolar ciroya ulaşmasının beklendiğini kaydederken, ocak ayında ithalatın azalması sebebiyle sektörün net dış ticaret fazlası verdiğine işaret etti. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Mustafa Bayraktar da, otomobil ve hafif ticari araç pazar beklentilerinin 775-825 bin aralığında olduğunu söyledi. Önen, hafif ticari araçta gözlenen üretim ve satış düşüşüne ilişkin önlemler alınabileceğini Sanayi Bakanı'na ilettiklerini de kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim