• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Araçlar 'Bor' ile hayat buluyor

Araçlar 'Bor' ile hayat buluyor
Bor bakımından dünyanın en zengin ülkesi konumunda olan Türkiye, geliştirdiği yerli ürünlerle uluslararası piyasalarda adını duyuruyor.

ARAÇLAR 'BOR' İLE HAYAT BULUYOR

Bor bakımından dünyanın en zengin ülkesi konumunda olan Türkiye, geliştirdiği yerli ürünlerle uluslararası piyasalarda adını duyuruyor.

Bor ve elması bir araya getiren Gelecek Nano firması, Nano Bor X adlı ürünü 5 ülkeye ihraç etmeye başladı. Araçlar için enerji içeceği özelliği taşıyan ürün, yaklaşık yüzde 30 performans artışı ve yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlıyor.

Türkiye'nin petrolden daha değerli olan Bor'a sahip olduğuna dikkat çeken Gelecek Nano Genel Müdürü Aydın Baran, "Türkiye bu zenginliğini iyi kullanabilirse enerji ve teknoloji alanında dünya devi olabilir. Şu an Nano BorX 'te 6 çeşit ürünümüz var. 2011 yılında 5 Milyon Dolar yatırımla ürün çeşidimizi 130'a çıkaracağız" öngörüsünde bulundu.

Nano Bor X adlı motor ve yakıt katkısının Kazakistan, Hollanda, İran, Almanya ve ABD'ye satışına başlandı. Türkiye'de ilk defa Elmas ve Bor madenini Nano teknolojiyle birleştirdiklerini anlatan Baran, "Haziran ayında piyasaya sürdüğümüz Nano BorX, 6 ay gibi kısa bir zamanda Türkiye genelinde bin 750 satış noktası ve 12 ana bayiye ulaştı. Kasım ayı itibariyle de 5 ülkeye ihracata başladık. Ürünümüzü kullanan araçlarda yüzde 30 performans artışı ve yüzde 20'ye varan yakıt tasarrufu sağlanıyor. Elmas ve bor karışımı sayesinde daha az yakıt ve yağla daha çok yol kat edilebiliyor. Aracın sesini azalttığı ve eksoz emisyon değerlerinde yüzde 34 azalma sağladığı için çevreci bir ürün. Enerji içeceği gibi araçlara ekstra performans ve tasarruf imkanı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Ürünü, TÜBİTAK MAM'da geliştirip Ankara'da Eta Madeni Yağ fabrikalarında ürettiklerini bunun için 4 mühendis ve 135 kişiden yararlandıklarını dile getiren Aydın Baran, "2010 yılında üretim ve Ar-Ge çalışmaları için 10 milyon dolar yatırım yaptık. 2011 yılında yatırımlarımıza kararlı bir şekilde devam ederek ilk etapta 5 milyon dolar daha yatırımla ürün çeşidimizi 130'a çıkaracağız. Türkiye Geneli satış ve bayilik altyapımızı geliştirerek 1 yıl içinde 20 ana bayi ve 2 bin 500 satış noktasına ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda yıllık 40 bin ton üretim kapasitemiz var. Türkiye'de ilk defa ürünlerimiz Enerji Piyasası Denetleme Kurumu Lisansıyla pazara sunuluyor" dedi.

İhracatta soğuk iklime sahip ülkelere ağırlık vereceklerini anlatan Gelecek Nano Genel Müdürü, "Ürünümüzü tanıtmak için dünyada ayak basmadık ülke bırakmayacağız. 2 ayda 5 fuara katılarak bor ve elmas karışımı ürünümüzü tanıttık. Avrupa Birliği ülkelerinin tamamında satış görüşmeleri yaptık. Kazakistan'ı bölge üssü yaparak Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Uzak Doğu ülkelerine de mal satmayı hedefliyoruz. Geçen Ay Kazakistan'a 2 TIR ürün gönderdik. Çok memnun kaldılar. Gelecek yıl en az 15 ülkeye ihracata başlamayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Motor yağı, Dizel ve Benzin katkısı olarak kullanılan Nano Bor X motor yağı katkısı, Elmas tozu ve Bor madeninin nano teknoloji yoluyla birleştirilmesinden üretildi. Sürekli kullanımda motorun ömrünü uzatıp yakıt tasarrufu sağladığı gibi, yağın değişim aralığını da uzatıyor. Benzin ve dizel yakıt katkısı, içinde bulunan pozitif elektron yüklü milyarlarca Bor molekülü ile yakıtın oktan değerini yükseltiyor. Benzin ve Dizelin tam ve ekonomik yanmasını sağlayıp yakıt sisteminde oluşabilecek korozyonu önleyerek motorun performansını maksimum düzeye çıkarırken sürekli kullanımında yüzde 20'lere varan yakıt ekonomisini sağlıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim