• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Araçları yüzde 7 hafifletecek yeni formül

Araçları yüzde 7 hafifletecek yeni formül
Sürdürülebilir yani doğal kaynaklarla ve iklimle dost ulaşımın dünyanın dört bir yanında hayata geçebilmesi için özel kimyasalların ve teknolojilerin kullanılması gerekiyor.

 

Sürdürülebilir yani doğal kaynaklarla ve iklimle dost ulaşımın dünyanın dört bir yanında hayata geçebilmesi için özel kimyasalların ve teknolojilerin kullanılması gerekiyor.
 
LANXESS Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Werner Breuers, Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleşen 65. Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA) öncesinde konuyla ilgili olarak, “Daha hafif ve verimli otomobiller üretilmesinin anahtarını kimyasal maddeler oluşturuyor. Bu nedenle biz de şirket olarak daha hafif parçalar üretmeye olanak tanıyan yüksek teknolojili termoplastik sistemleri ve yakıt tasarrufu sağlayan düşük yuvarlanma dirençli lastiklerin hammaddesini oluşturan yüksek performans kauçukları geliştirmek için sistematik bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Hafif parça üretimine yönelik malzemelerde uzmanlık
 
LANXESS’in daha hafif otomobillerim üretimine yönelik malzemeler konusunda önde gelen bir inovatör ve üretici olduğunu belirten Breuers şunları söyledi: “Çeşitli uygulamalarda etkisi kanıtlanmış, yüksek performanslı termoplasitk ürünlerimiz Durethan, Pocan ve TEPEX’in kullanılmasıyla bir otomobilin ağırlığı 50 kilogram azaltılabiliyor. Bunun sonucunda da yüzde 4’e kadar yakıt tasarrufu sağlanıyor ve 100 kilometredeki karbon salınımı 0,5 kilograma kadar azalıyor. LANXESS’in hafif otomobil üretimine yönelik inovasyonlarından bir diğeri de doğalgazla çalışan araçların yakıt tanklarının iç çeperinde kullanılmak üzere geliştirilen 6 Durethan poliamid ürünümüz. Bu ürünün kullanıldığı plastik tankların ağırlığı, çelik tankların ağırlığının dörtte biri. Böylece toplam araç ağırlığı yüzde 7’ye kadar azalabiliyor.”
 
Geleceğin üretim yöntemi: kompozit hafif araçlar
 
LANXESS grup şirketlerinden Bond-Laminates’in ürettiği TEPEX kesintisiz fiber destekli termoplastik kompozitleri, hafif otomobillerin üretimi açısından parlak bir gelecek vaat ediyor. LANXESS, hafif kompozitlerin seri üretimi için gereken bileşenleri ve performans kompozitlerini ilgili üretim uygulamaları ve teknikleri ilgisiyle birlikte üreticilere sunabilen dünyadaki sayılı kimya şirketleri arasında yer alıyor. Nitekim TEPEX, karbon fiber destekli termoset hafif malzemelere, yüksek performanslı ve uygun maliyetli bir alternatif oluşturuyor. TEPEX, sac levhalar yerine kullanıldığında plastik-metal hibrit teknolojinin hafif parça üretimindeki potansiyelini alüminyum içerikli hibrit teknolojiye oranla yüzde 10’a kadar iyileştiriyor. TEPEX hibrit teknolojisinin seri üretimde doğrudan kullanılabileceği potansiyel uygulamalar arasında ön tampon, koltuklar, koltuk çapraz bağlantıları, pedallar ve hava yastığı hazneleri yer alıyor. 
 
Düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler için yüksek teknolojili, kauçuk ürünler 
 
LANXESS’in “yeşil” ulaşım alanındaki uzmanlığını gösteren bir diğer örneğini ise düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerin üretimine yönelik yüksek teknolojili kauçuklar oluşturuyor. Werner Breuers, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Kauçuk ürünlerimiz, lastiklerin yuvarlanma direncini azaltıyor. Böylece otomobillerin yakıt tüketiminin yüzde 5 ile 7 oranında düşmesine ve karbon salınımının azalmasına olanak tanıyor. Söz konusu yeşil lastikler, mevcut araçlarda kullanılmalarıyla şimdiden iklim koruma faaliyetlerine önemli derecede katkı sağlıyor. Sunduğumuz kauçuk ürünlerini ve katkı maddelerini temel alan lastik geliştirme konseptimiz, kendi alanında AB’nin zorunlu lastik etiketleme sisteminde AA derecelendirmesini almasıyla dünyada tek olma özelliğini taşıyor.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim