• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Arap Birliği'nden Türkiye'ye destek çağrısı

Arap Birliği'nden Türkiye'ye destek çağrısı
Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Mavi Marmara baskınıyla ilgili BM raporu hakkında Arap ülkelerini, Türkiye'ye destek vermeye çağırdı.

ARAP BİRLİĞİ'NDEN İSRAİL'E KARŞI TÜRKİYE'YE DESTEK ÇAĞRISI

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Mavi Marmara baskınıyla ilgili BM raporu hakkında Arap ülkelerini, Türkiye'ye destek vermeye çağırdı.

Arap Birliği'nde basın toplantısı düzenleyen Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, BM tarafından hazırlanan Mavi Marmara Baskını ile ilgili raporu değerlendirdi. Raporu eleştiren El Arabi, raporun Gazze ablukasını ve uluslararası insani değerlerin dışına yönlendirilmiş olduğunu söyledi. Raporu bazı bölümlerini inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden El Arabi, "Öncelikle böyle bir raporun Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanması karşısındaki şaşkınlığımı ifade etmek isterim. Öncelikle raporu hazırlayan komisyonun eksik ve kusurlu oluşturulmuş olduğu kanaatindeyim. İsrail tarafından saldırıya uğrayan Türk gemisinde gıda ve tıbbi malzemeler bulunuyordu. Bu gemi Gazze halkına insani yardım taşıyan bir gemiydi. BM tarafından hazırlanan rapor, tamamen başka bir yöne kaydırılmış. Raporda sivil insanların abluka altına alınmasının kanuni olup olmadığını değil de, uluslararası deniz kanunları ön plana çıkarılmış. Uluslararası deniz kanunları ülke yönetimlerine her hangi bir gemiyi durdurup kontrol etme hakkı veriyor. Raporda uluslararası insani kanunlara ve Gazze'deki drama ağırlık verilmesi lazımdı. Rapor, Gazze ablukası ile ilgili gerçekler ve genel insani kaidelerin dışına çıkarılarak gerçek mecrasından saptırılmış. İsrail, Gazze ve Batı Şeria'ı işgal etmektedir. Ancak uluslararası arenada Gazze'yi işgal etmediği, Gazze'den çekildiği şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Öyleyse Gazze ablukasını nasıl açıklayacaksınız?" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüğünü dile getiren El Arabi, "Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birkaç dakika önce telefonda görüştük. Kendisi Türkiye'nin atacağı bir sonraki adımın hedefi konusunda bilgi verdi. Türkiye, İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'na şikayet edecek" dedi.

Bir soru üzerine El Arabi, Arap ülkelerini Türkiye'ye destek vermeye çağırdı. El Arabi, "Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'na müracaat ettiğinde Arap ülkelerinin, Türkiye'ye destek vermelerini rica ediyorum. Buradaki hedef İsrail'in uygulamalarının kanuni yönünün ortaya çıkarılmasıdır. Bu bütün dünya ülkelerini ilgilendiren bir konudur. Çünkü bütün ülkeler Cenevre sözleşmesine imza atmıştır" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim