• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Arap şeyhleri 2 milyon litrelik yakıt aldı

Arap şeyhleri 2 milyon litrelik yakıt aldı
Arap ülkelerinin petrol zengini kral, şeyhleri ve işadamları, Marmaris'e demir atan mega lüks yatlarının yakıt tankını mazotla doldurmak için servet harcadı.

Ege ile Akdeniz'in kesişme noktasındaki mavi turun uğrak noktalarından Marmaris, zengin yatçıların da gözdesi oldu. Son yıllarda büyüklükleri nedeniyle marinalara sığmayıp Marmaris Limanı'na demir atan yatların sayısı çoğaldı.

Marmaris Limanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2012'de uzunlukları 60 metreyi geçen 7 yat limana yanaşırken, bu sayı 2013'te 30'a çıktı. Yat sahipleri, yakıt, gıda ve erzak alımı, resmi evrak masrafları, liman için ödenen bedel için milyonlarca dolar döviz bıraktı.

Söz konusu yatların tamamına yakınının petrol zengini Arap ülkelerinin kral ve şeyhlerine ait oldukları dikkati çekti. Aralarında Ürdün Kralı Abdullah'ın "Sarafsa", Kuvveytli işadamı Yusuf Ahmed Alghanim'in "Samar",Ummanlı işadamı Mohammed Al Barwani'nin "Sunrays"ın da bulunduğu yatların yakıt ihtiyacı için adeta servet harcadıkları ortaya çıktı.

Son iki yılda Marmaris Limanı'na demirleyen 12 mega yata toplam 2 milyon 70 bin litre mazot ikmali yapıldığı, bunun karşılığı olarak yaklaşık 5 milyon lira ücret alındığı öğrenildi.

Rekoru "Radiant" kırdı

Bu yıl Marmaris Limanı'na demirleyen ilk mega lüks yatın sahibi, bir başka petrol zengini Arap ülkesi Dubai'nin Şeyhi Abdullah Al Futtaim oldu. Al Futtaim, geçtiğimiz günlerde 110 metrelik mega lüks motor yatı "Radiant"ın yakıt tankını mazotla doldurmak için yaklaşık 1 milyon 32 bin lira ödeyerek, Marmaris'te bir rekora imza attı.

Arap kral ve şeyhlerinin yanı sıra lüks yatlarıyla Marmaris'te tatilini geçirmeyi tercih edenler arasında Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin işadamlarından Bill Gates ve İngiliz Chelsea futbol kulübünün sahibi ünlü Rus işadamı Roman Abramovich gibi tanınan isimler de yer aldı.

4 yıldızlı otelin bir sezonda kazanacağı gelir 2 günde alındı

Marmaris Liman İşletmesi Genel Müdürü Şükrü Tugay, Marmaris'in mega yat sahiplerinin gözdesi haline geldiğini söyledi.

Bu yıl çok sayıda zengin ve ünlünün yatlarıyla ilçeye geleceğini tahmin ettiklerini anlatan Tugay, "Bu yatlar, ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlıyor. Örneğin son gelen yat olan Radiant, belki de 4 yıldızlı otelin bir sezonda kazanacağı geliri 2 günde ülke ekonomimize kazandırdı" dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim