• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

"Arap turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor"

"Arap turistlerin Türkiye'ye ilgisi artıyor"
Arap Ülkeleri Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd el-Fahid, Arap turistlerin Türkiye'ye olan ilgilisinin giderek arttığını, Gezi Parkı odaklı gelişmeleri çok dikkate almadıklarını söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Isparta'da, Valiliği ziyaret ederek, Isparta Valisi Memduh Oğuz ile görüşen Arap Ülkeleri Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd el-Fahid, Arap turistlerin Türkiye'ye olan ilgilisinin giderek arttığını, Gezi Parkı odaklı gelişmeleri çok dikkate almadıklarını söyledi. 
 
 
Fahid olayların turizme etkisi ile ilgili olarak "Tabi ki bu olayların olması üzücü. Biz Başbakan Tayyip Erdoğan Bey göreve geldiğinden itibaren Türkiye'de hep ilerleme görüyoruz. Tayyip Erdoğan döneminde Türk- Arap dünyası ilişkileri daha da gelişti. Türkiye, Arapların tercih ettiği en önemli ülkedir. Bizim görebildiğimiz kadarıyla İstanbul'da sınırlı bölgeleri ilgilendiren bir konu. Duamız bir an önce bu olayların bitmesi." ifadelerini kullandı. Arap turistlerin bu olayı çok dikkate almadıklarını gördüklerini aktaran El Fahid,"Zaten ben sürekli Türkiye'ye gitmeye devam etmelerini söylüyorum. Bir problem, endişe edecek bir durum yok" dedi.
 
arap1.jpg
 
ISPARTA GÜL'ÜN BAŞKENTİ
 
Isparta'ya ikinci kez geldiğini ve bu şehrin gülün başkenti olduğunu dile getiren El Fahid, Taif'te Vali Oğuz ile önemli görüşmeler yapıldığını ve gül konusunda karşılıklı işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:  "Bunun neticesinde, gülle ilgili festivallere katılım olmasını istiyoruz. Ramazandan sonra Taif'te yapılacak gülle ilgili festivale birlikte katılmayı umuyoruz. Bu yıl Arap Turizm Teşkilatı tarafından Taif yaz kentleri başkenti seçildi. Arap ve Türk işbirliğini gerçekleştirmekten mutluluk duyarız. Geçen yıl nisan ayında Türkiye- Arap dünyası arasında turizmin geliştirilmesine yönelik ilk buluşmayı Bursa'da gerçekleştirmiştik. Sayın Başbakanın himayelerinde gerçekleşen bir buluşmaydı. Birçok Arap ülkesinin turizm bakanları hazır bulunmuştu. Bu buluşmanın ardından elle tutulur olumlu sonuçlar elde ettik. Özellikle Türkiye'ye giden Arap turist sayısında artış olduğunu gözlemledik. Aynı şekilde Türkiye'den de Arap ülkelerine turist akışı oldu."
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim