• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Aras Kargo Avusturyalılara satıldı

Aras Kargo  Avusturyalılara satıldı
İş Girişim Sermayesi, Aras Kargo’daki yüzde 20 payını 100 milyon TL karşılığında satmak için Austria Post ile anlaştı
İş Girişim Sermayesi, Aras Kargo’daki yüzde 20 payını 100 milyon lira karşılığında, Austria Post’a satmak için anlaştı. Yüzde 20’lik pay Austria Post’un iştiraki Post International Beteiligungs GmbH’ye veya şirketin diğer iştiraklerinden birine satılacak. Satış, Rekabet Kurulu onayından sonra gerçekleşecek.
 
İş Girişim, 88.5 milyon lira ödenmiş sermayeye sahip Aras Kargo’da, 17.7 milyon liraya denk gelen yüzde 20 paya sahip.  
 
Avusturya'nın önde gelen lojistik ve posta hizmetleri sağlayıcısı olan Austria Post, bu anlaşmayla Türkiye kargo teslimat pazarına girmiş olacak.
İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, anlaşmayla ilgili olarak, “Austria Post, Türkiye pazarına girmek için Türkiye pazarının önde gelen ismi Aras Kargo’yu tercih etti. Aras Kargo’nun büyüme sürecine katkıda bulunduğumuz için son derece sevinçliyiz” dedi.
 
‘Heyecan verici’
 
Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras da, “İş Girişim Sermayesi ile birlikte hedeflerimize başarıyla ulaştık. Konumumuzu güçlendirdik ve kârlılığımızı üç kat artırdık. Bu durum,Avrupa kargo teslimat pazarının kredibilitesi en yüksek isimleri arasında yer alan Austria Post ile ortaklığın yolunu açtı” dedi.
Austria Post Yönetim Kurulu Üyesi Peter Umundum da açıklamasında, “Uluslararası büyüme stratejimizin bir parçası olarak, uzun ve zorlu araştırmaların ardından Aras Kargo’yu seçtik. Bu seçimde, Aras Kargo’nun başarısı, müşterileriyle ilişkisi, kurumsal yapısı ve yönetici kadrosu etkili oldu” dedi.
 
3 bin araçlık filo
 
Aras Kargo 1979’da Aras Dağıtım ve Pazarlama adıyla Celal Aras tarafından kuruldu. Türkiye’nin markapatentine sahip, TSE belgeli ilk kargo kuruluşu olan Aras Kargo’da Celal Aras’ın vefatından sonra yönetimi kızı Evrim Aras devraldı. Şirket bugün itibariyle 19 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şube, 3 bin araçlık filo ve 9 bin kişilik kadrosuyla, ayda 12 milyon müşteriye hizmet veriyor.
Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde 1500 yerleşim birimine hizmet götüren şirket, 1600  yerleşim merkezinde de mobil servislerle hizmet sınırlarını genişletiyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim