• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Aras Kargo'ya 'Büyümede Mükemmelik Ödülü'

Aras Kargo'ya 'Büyümede Mükemmelik Ödülü'
Aras Kargo, Londra'da düzenlenen törende, danışmanlık şirketi Frost&Sullivan tarafından verilen "Büyümede Mükemmellik Ödülü"ne layık bulundu.

Kargo sektöründe küresel çapta yönetim kurulu başkanı ve CEO olarak görev yapan tek kadın yönetici olarak takdim edilen Evrim Aras, törende yaptığı konuşmada, “Bu ödülün ardında hem alın teri hem akıl teri var. Hedefimiz işimizi en iyi şekilde yapmak. 12 bin kişi her gün uzun saatler ve gerçekten yoğun emek veriyoruz. Müşterilerimiz için ne kadar önem taşıdığını çok iyi bildiğimiz gönderileri Türkiye’nin dört bir yanına hatasız ve eksiksiz olarak ulaştırıyoruz. Ve içimizdeki hizmet aşkını sürekli canlı tutarken, tüm şirketler için olduğu gibi bizim için de hava ve su kadar önemli olan karlılığa da odaklandık. Sırrımız, başarımızın ardındaki temel dinamik bu” dedi. 

"Sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdik"

İstanbul dahil, dünya çapında 40’tan fazla ofisi ve 1800 çalışanı ile dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından Frost&- Sullivan tarafından, Aras Kargo’ya verilen ödül şöyle gerekçelendirdi: 

“Dünya çapında 300’ün üzerinde sektör ve 250 bin şirkete yönelik çalışma yapıyoruz. Yalnızca mükemmel hizmet verme vizyonuna sahip firmaları değil, aynı zamanda endüstri ortalamasının üzerinde büyüyen firmaları arıyoruz. Türkiye’de yüzde 26 pazar payıyla kargo sektörünün öncü ve lider şirketi konumunda olan Aras Kargo, 2012 yılında sektör yüzde 13 büyürken, sektör ortalamasının üzerinde bir performans sergileyerek yüzde 15.5’lik bir büyüme gerçekleştirdi. Geniş bir network ve hizmet alanına sahip olmasına rağmen hizmet kalitesinden ödün vermedi. On binde 5’lik sevkiyat hatası ve on binde 3'lük hasarlı kargo hatası ile hizmet kalitesini ortaya koydu. Uyguladığı sistemler ve aldığı belgelerle de kalitesini tescilleyen Aras Kargo’nun bu ödülü almasında pek çok kişinin katkısının olduğunu görüyoruz. Çalışanlardan müşterilere, yatırımcılardan yöneticilere kadar tüm paydaşlar şirketin daha iyi bir geleceğe sahip olması için katkı sağlıyor.” 

"2014 yılı için Türkiye ortalamasının 4 katını öngörüyoruz"

Sorular üzerine, son dönemde peş peşe yüzde 16’lık büyümeler kaydettiklerini belirten Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, “ Bu yıl da büyümemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin bu yıl büyüme hedefi yüzde 4. Aras Kargo olarak bizler, 2014 yılı için Türkiye ortalamasının 4 katından fazla bir büyüme öngörüsü yapıyoruz. Yüzde 17’lik bir büyüme hedefl edik. Bu çerçevede müşteri memnuniyeti odaklı projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Ortağımız Austrian Post ile koordinasyon içerisinde 30 yeni proje başlattık. Bunların yarısından fazlası müşteriye ve operasyonel mükemmelliğe odaklanan projeler” açıklamasında bulundu. 

Elektrikli araçlara yatırım 

Son iki yılda değeri yaklaşık 6 kat artan Aras Kargo bugün 3 bin 300 araçlık filosuyla Türkiye çapında günde 400 bine yakın gönderi taşıyor. 5 milyon lira yatırım yaparak yüzde 100 elektrikli araç sayısını 39’a yükselten Aras Kargo, bu atılımı ile Türkiye’nin en büyük elektrikli ticari filosunun da sahibi oldu. Doğa dostu araçlarla 8 yılda 18 bin yeni ağaç dikilmiş kadar katkı sağlamayı amaçlayan şirket, minimum karbon salınımı için de filosundaki 430 aracı gençleştirdi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim