• BIST 9735.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Araştırma gemisi Natilus Türkiye’ye döndü

Araştırma gemisi Natilus Türkiye’ye döndü
Suriye tarafından düşürülen uçağı ve şehit pilotları bulan Natilus araştırma gemisi Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi.

Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait RF-4 uçağının arama çalışmalarına katılmak üzere 29 Haziran'da İstanbul'dan yola çıkan araştırma gemisi Nautilus, görevini tamamlayarak Bodrum'a döndü.

Ege ve Akdeniz'de bilimsel araştırma yapmak üzere Türkiye'de bulunan "St. Vincent Grenadines" bayraklı Nautilus'un Bilim Sorumlusu Dr. Katy Croff Bell, yaklaşık 13 yıldır Türk karasularında araştırma yaptıklarını belirterek, "Gerek Türk mühendislerle, gerek Türk bilim adamlarıyla bu önemli görevde hizmet alabildiğimiz için onur duyuyoruz. Pilotların ailesi ve sevdiklerine Nautilus ekibi adına derin üzüntümüzü ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum" dedi. Uçağın enkaz arama çalışmalarına yönelik bilgiler veren Bell, "Deniz Kuvvetleri biz bu çalışmaya başlamadan önce alanı çok geniş ve ayrıntılı bir şekilde sonar cihazıyla taramıştı.

Uçağın kalıntılarının olabileceği 8 muhtemel hedef belirlemişlerdi. Biz bu hedefler doğrultusunda aramaya başladık. Gittiğimiz ikinci hedef uçağın kalıntılarını bulduğumuz yer oldu. Bizim yapmamız gereken, sadece gemideki sualtı robotlarını o alana indirip görüntü almak ve olan biteni kaydetmek oldu" diye konuştu. Nautilus araştırma gemisinin Türkiye sorumlusu ve Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) Başkanı kaptan Tufan Turanlı ise "Nautilus olmasaydı, pilotlarımıza ulaşamayacak, onları düşüren Suriye'nin karasularından çıkarıp ülkemize getiremeyecektik" dedi. Paşatarlası mevkisindeki Bodrum Gemi Yanaşma İskelesine demirleyen Nautilus'un ekibi, daha sonra kendileri için hazırlanan yelkenliyle geziye katıldı.

Gemi, oksijenden yoksun dip suları araştırmak üzere Karadeniz'e gidecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim