• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Ardep, demiryolu hattı ile büyüyecek

Ardep, demiryolu hattı ile büyüyecek
Ardep, Mersin’de bulunan terminal sahasına “Tırmıl” projesi adını verdiği demiryolu hattını dahil etti.

Arkas bünyesinde depoculuk hizmetleri sunan Ardep, Mersin terminal sahasında “Tırmıl” adıyla özel demiryolu hattı oluşturarak Türkiye demiryolları ağını deposuyla direkt

bağlantılı hale getirdi. Bu sayede aynı anda 40 vagonluk operasyonu yapılabilecek kapasiteye ulaştı. Tırmıl hattı Ardep ve müsterilerine operasyon kolaylığı, maliyet avantajı ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Ardep müşterilerinin fabrika sahası veya ocaklarından çıkan mallarını vagonla depo sahasına taşıyıp, depolayıp konteynere yükleyerek limana gönderebiliyor. Ayrıca gemiden tahliye olan ithalat konteynerleri vagonla depoya taşınarak burada boşaltılıp, depolanıp ve istenmesi halinde tekrar vagona yüklenerek müşteriye ulaştırabiliyor. Bu hizmet bölgede özellikle maden, mermer ve enerji projelerinde kullanılan demir cevheri ihracat ve ithalatı ile uğraşan tüccarlar için önemli oranda avantajlı fiyat sunuyor. Toplam alanı 100 bin metrekare ve limana uzaklığı 4 kilometre olan deponun 10 bin TEU depolama kapasitesi bulunuyor. Aynı anda 150 bin ton maden, mermer veya demir cevheri türevi ürünler de depolanabiliyor.

Ardep’in İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasında, İzmit, Derince, İzmir, Mersin, Bursa (Gemlik) ve Antalya’da toplam 590 bin metrekare alanda kurulu 70 bin TEU depolama kapasiteli konteyner terminalleri, 60 bin metrekare kapalı depoları bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim