• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Ares Hercules devriye botlarının motorlarını, Rolls-Royce temin edecek

Ares Hercules devriye botlarının motorlarını, Rolls-Royce temin edecek
Rolls-Royce, Katar Sahil Güvenliği için Türkiye’deki Ares Tersanecilik’te inşa edilen 17 devriye botu yapımında Rolls-Royce MTU yüksek hızlı motor ve su jeti tahrik sistemleri sağlamak için 15,8 milyon Sterlin değerinde bir anlaşma imzaladı.

Rolls-Royce, Katar Sahil Güvenliği için Türkiye’deki Ares Tersanecilik’te inşa edilen 17 devriye botu yapımında Rolls-Royce MTU yüksek hızlı motor ve su jeti tahrik sistemleri sağlamak için 15,8 milyon Sterlin değerinde bir anlaşma imzaladı. Bir Türk tersanesinin tek seferde aldığı en büyük gemi ihracat siparişi olan bu anlaşma, Rolls-Royce'un Türkiye pazarına girişini güçlendiriyor.

Anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rolls-Royce Denizcilik Birimi Başkanı Don Roussinos “Ares Hercules devriye botları Katar Sahil Güvenliği'nin Rolls-Royce Kamewa su jetlerini barındıran ilk filosu olacak. Bu işbirliği, Ares Tersanecilik ile gerçekleştirdiğimiz ilk proje değil ancak en büyüğü ve en önemlisi… Türkiye ve Katar pazarlarına girişimizin stratejik kararını güçlendiren bu projede yer almak bizim için mutluluk kaynağı oldu” dedi.

Roussinos sözlerine şöyle devam etti: “Yüksek hızda maksimum yakıt ekonomisi elde etmek için bir arada kullanılan Rolls-Royce MTU dizel motorları ve Kamewa su jetleri, bu yüksek kapasiteli botların verim ve performansını daha da artıracak. Özellikle A3 model su jetimiz 45 deniz miline kadar ulaşan hızlarda dahi yüksek performans sağlıyor”.

Roussinos, “Ares Tersanecilik ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bu yenilikçi tersaneye hem iç pazarda hem de ihracat pazarlarında destek vereceğimiz için son derece heyecanlıyız” diye ekledi.

Ares Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu ise “Rolls-Royce gibi prestijli tedarikçilerle sürdürdüğümüz iş ortaklıklarımız, yüksek kaliteli devriye botları üretimimize olan bağlılığımızın bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Kalafatoğlu, “Bu anlaşma bir Türk tersanesinin tek seferde aldığı en büyük gemi ihracat siparişidir. Elyaf takviyeli plastik kullanılan sahil güvenlik botları inşası için yapılan en önemli projelerden birine imza atıyoruz. Anlaşma dahilindeki 17 gemiyi ileri teknoloji ürünü kompozit malzemelerle inşa edeceğiz” diye ekledi.

MTU Türkiye Genel Başkanı Ekrem Kuraloğlu da “Ares Tersanecilik önemli başarılara imza attığımız en önemli iş ortaklarımızdan biri… 2010 yılından itibaren proaktif bir yaklaşımla çalıştığımız bu projede de Ares’in ihtiyaçlarına uygun desteği verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz. İş ortaklığımızın uzun vadeli olarak devam edeceğine dair inancımız tam” dedi.

2060kW’a ulaşan güç verimliliğiyle, Kamewa A3 serisi bir önceki modeliyle karşılaştırıldığında yüzde 3 daha fazla enerji verimliliği ortaya koyuyor. Devriye botunun izdüşümünü ve ağırlığını azaltarak toplam işletme maliyetini düşürüyor ve mevcut yakıt harcamalarıyla karbondioksit salımını da dengeliyor.
 
Rolls-Royce Holdings Plc Hakkında:
1.    Rolls-Royce’un vizyonu, Havacılık ile Kara ve Deniz iş kollarında, değişen dünya için daha iyi bir güç kaynağı yaratmaktır. Gaz türbinleri ile pistonlu motorlar Rolls-Royce’un yer aldığı iki ana pazardır. Havacılık sektöründeki iştirakler Sivil Havacılık ve Savunma Sanayii Havacılık Sektörü olarak ayrılırken Kara-Deniz alanında ise Nükleer, Güç Sistemleri ve Deniz Kuvvetleri olarak üçe ayrılır.
2.    Rolls-Royce bugün dünyanın 120’den fazla ülkesinde hizmet vermektedir. Bu ülkelerde 380 havayolu şirketi, 160 silahlı kuvvetler birimi, 70 donanma, 4 bin denizcilik ve 5 binin üzerinde güç kaynağı ve nükleer enerji müşterisine hizmet vermektedir.
3.    Şirketin, 2014 yılı geliri 14,6 milyar TL olarak açıklanmıştır. Bu gelirin yarısı satış sonrası hizmetlerden kazanılmıştır. Ayrıca 2014 yılı sonu itibarı ile73.7 milyar TL’lik yeni sipariş tamamlanmıştır.
4.    Şirket 2014 yılında AR-GE için 1,2 milyar lira ayırmıştır. Ayrıca Rolls-Royce çeşitli ülkelerde 31 Üniversite Teknoloji Merkezi’ni de desteklemektedir.
5.    Rolls-Royce 50 ülkede 15 bin 500 mühendis başta olmak üzere 54 bin kişiye istihdam sağlamaktadır.
6.    Şirket çalışan becerilerini geliştirmek ve yeni istihdamlar yaratmak için stajyer ve lisans üstü mezunları sıkça işe almaktadır. Dünya genelinde oluşturulan eğitim programları ile 2014 yılında 354 yeni mezun ile 357 yetiştirilmek üzere çırak işçi alımı gerçekleştirilmiştir.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim