• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Arıkan: Tren raylarını yerin altına alacağız

Arıkan: Tren raylarını yerin altına alacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 10 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının çok acı bir gerçeği daha ortaya çıkardığını söyledi.

Her yıl onlarca vatandaşımızın yaşamını yitirmesine neden olan tren kazalarının önüne geçmek için proje hazırladıklarını belirten Başkan Yıldıray Arıkan, 'Haklılığıma çok üzülüyorum. Bir daha böyle acı kazaların yaşanmamasını istiyoruz. Bununla iligili olarak projelerimizin içinde yer alan Küçükdikili'den başlayarak şehirin içinden geçen tren raylarını yerin altına alacağız. Ortaya çıkan 3 bin dönümlük boş alana da parklar, bahçeler ve yeşil alanlar yapacağız. Ayırca bu proje ile birlikte İstasyon Meydanı'nda da bir Kent meydanı yapacağız' dedi.

Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarpmış ve kazada 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Her yıl onlarca vatandaşımızın hayatını kaybetmesine veya sakat kalmasına neden olan tren rayları ve hemzemin geçitlerinin artık yeraltına alınması gerektiğini belirten Başkan Yıldıray Arıkan, bununla ilgili çok önemli proje hazırladıklarını söyledi. Başkan Yıldıray Arıkan, 'Adana'nın içinden geçen tren raylarında her yıl onlarca yurttaşımız yaşanan kazalarda hayatını kaybetti. Birçok aile bu acıyı halen derinden yaşamaya devam ediyor. Bu Sabah da kara bir haberle uyandık. Mersin-Adana seferini yapan yolcu treni kazasında 10 kişi daha hayatını kaybetti. Bizim bu konuda çok önemli bir projemiz var. Küçükdikili'den başlayarak şehir içinden geçen tren raylarının tamamını yer altına alacağız. Bu bizim göreve geldiğimizde ilk yapacağımız işlerimizin başında geliyor. Maalesef haklı çıkmama çok üzüldüm. Yurttaşlarımızı bu tehlikeden biran önce kurtaracağız. Ortaya çıkacak olan 3 bin dönümlük boş alanın tamamına da yeşil alanlar, parklar ve dinlenme alanları yaparak hizmete sunacağız. Bununla birlikte Adana'ya bir de Kent meydanı kazandıracağız. İstasyon binası içinde kalarak bir kent meydanı yapacağız' dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim