• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

'Arızalı feribota sağlam raporu verildi'

'Arızalı feribota sağlam raporu verildi'
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendilerinin feribotta eksiklik tesbit ettiklerini ancak Mersin Limanı'ndan gelen uzman ekibin verdiği rapor doğrultusunda feribotun yeniden sefere çıktığını belirtti.

Karakaya Baraj Gölü üzerinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan feribotun rüzgar nedeniyle karaya oturması, daha önce 13 kişinin ölümü ile sonuçlanan feribot olayını gündeme getirdi.

Karakaya Baraj Gölü'nde 29 Ağustos 2002 tarihinde meydana gelen feribot faciasında Battalgazi ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan ve içerisinde 44 kişi, 4 kamyon, 1 minibüs, 1 taksinin bulunduğu feribotun batması sonucunda Sevim Gülgen, Hakkı Gülgen, Yeter Gülgen, Haşim Gülgen, Sevim Ergin, Necla Ergin, Zühre Ertem, Makbule Tay, Sıtkı Güzel, Mehmet Güzel, Mehmet Ali Demir, Kasım Gülgen ve Mehmet Berk hayatını kaybetmişti. Mehmet Berk ile Kasım Gülgen'in cesetlerine ulaşılamamıştı.

Karakaya Baraj Gölü üzerinde 150 yolcu ve çok sayıdaki üzerindeki araç ile birlikte bölgedeki aşırı rüzgar nedeniyle iskeleye yaklaşamayarak, kıyıya yakın bir mesafede karaya oturan Vuslat-1 adlı feribotun, kurtarma ve destek çalışması olmadan iskeleye yaklaşması olası bir faciadan dönüldü.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçmişte yaşanan feribot kazası nedeniyle, Battalgazi Belediyesi olarak Atabey İskelesi'nde her gün 2 görevlinin bulundurulduğunu ve bu görevlilerin feribotların fazla yolcu ve yük almaması için kontrol yaptığını ve gerektiğinde feribotun sefere çıkmasına engel olduğunu söyledi.

Gürkan, yaklaşık 2 ay önce bir feribotta eksiklik tespit ederek, feribotu bağladıklarını ancak Mersin Limanı'ndan gelen uzman ekibin vermiş olduğu rapor doğrultusunda feribotun yeniden sefere çıktığını belirtti.

Gürkan, kendilerinin sadece yük ve yolcu konusunda kontrol yapabildiklerini söyleyerek, aynı kontrol ve denetimin Baskil tarafından da yapılması gerektiğini kaydetti.

Bu arada, feribotun karaya oturması nedeniyle yaklaşık 45 dakika yaşanan durumun yolcular tarafından cep telefonuyla videoya alındığı görüldü.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim