• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Arka koltuklarda yeni güvenlik sistemi

Arka koltuklarda yeni güvenlik sistemi
Arka koltuklarda emniyet kemeri kullanımı Avrupa’da mecburi olmayı sürdürürken Mercedes-Benz, lüks otomobilleri için havayastıklı arka emniyet kemeri geliştirdi.

Sürekli yaşanan trafik kazalarındaki ölümlerin azalması için çalışan üreticiler, yeni güvenlik sistemleri geliştirmeye devam ederlerken, arka koltukların önemi ve güvenliği konusu da git gide değer kazanıyor. Çünkü önden veya arkadan çarpışma anında arka koltuktaki yolcu, öndeki yolcu için ciddi tehlike arzederken, emniyet kemeri bu riski azaltsa da artık üreticiler bununla da yetinmiyorlar.

İlk kez Ford, başta çocuk güvenliği olmak üzere havayastıklı emniyet kemerini 2009'un sonlarına doğru geliştirip, Explorer isimli SUV'u ile sundu. Ardından Mercedes- Benz, biraz daha farklı bir havayastıklı emniyet kemeri geliştirdiğini duyurdu. Mercedes-Benz'in ESF isimli güvenlik aracında test edilen arka koltuk emniyet kemeri, standart bir emniyet kemerinden yaklaşık üç kat daha geniş, katmanlı yapıya ve farklı bir dikiş sıklığına sahip.

Arka koltuğa oturduğunuzda standart bir emniyet kemeri gibi sökülüp takılabilen bu parça, yumuşak yapısı sayesinde de yolcuya ek bir rahatlıkta sunuyor. Özellikle iki aracın kafa kafaya yaptığı çarpışma esnasında oluşacak yaralanma riskini azaltan sistemde, çarpışma anında kontrol ünitesi, sensörler üzerinden darbeyi algılayıp, gerekli tetiklemeyi yaptırarak, emniyet kemerindeki havayastığını bir balon gibi şişirerek açılmasını sağlıyor.

Çarpışmanın etkisiyle hareket eden yolcunun basıncı, emniyet kemeri sayesinde azaltılırken göğüs kafesinin de daha yumuşak bir zemine temas etmesiyle oluşacak yaralanmaların hafifletilmesine çalışılıyor. Bu sayede kaza anında arka koltuklarda oluşacak risk de standart bir emniyet kemerine oranla minimize ediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim