• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Arkas, 26. Türk bayraklı gemisini aldı

Arkas,  26. Türk bayraklı gemisini aldı
Denizcilik sektörünün öncü kuruluşlarından Arkas, konteyner gemi filosunun Türk bayraklı 26ıncı üyesini Almanya’daki Volkswerft Stralsund Tersanesi’nden törenle teslim aldı.

Arkas, Almanya’dan 26ıncı Türk bayraklı konteyner gemisini aldı

Denizcilik sektörünün öncü kuruluşlarından Arkas, konteyner gemi filosunun Türk bayraklı 26ıncı üyesini Almanya’daki Volkswerft Stralsund Tersanesi’nden törenle teslim aldı.

Hegemann Yard Group’un Volkswerft Stralsund Tersanesi'nde inşa edilen 2 bin 500 TEU kapasiteli Gülbeniz A isimli geminin ikizi Vivien A geçen yıl aynı tersaneden teslim alınmıştı. Türkiye’nin en büyük konteyner gemi filosu olan Arkas Deniz Ticaret Filosu, 36 bin 830 TEU taşıma kapasitesine ulaştı.

Volkswerft Stralsund Tersanesi’nde 16 Nisan Cumartesi günü gerçekleşen gemi teslim töreninde Volkswerft Stralsund Tersanesi Müdürü Alex Schulz ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas konuşmalarını yaptı. Konuşmalarda 12 yıldır Hegemann Group ile Arkas arasındaki güven esaslı ve sağlıklı bir işbirliğinin altı çizildi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Hegemann Yard Group Arkas için bugüne kadar 18 gemi yaptı. Tüm gemilerin işçiliğinden ve üretim kalitesinden çok memnunuz. Bu yeni gemi; ikizi Vivien A gibi kapasitesi ile hem Arkas filosunun hem Türkiye’nin en büyük konteyner gemisi” dedi.

2005 ve 2006 yılları denizcilik sektörünün altın yıllarında kazandığımızı yatırıma yönlendirdik. Kriz zamanında önümüze çıkan fırsatları değerlendirdik. Bir anlamda krizi Arkas adına fırsata çevirdik. 2 bin 500 konteyner taşıyan Türkiye'nin en büyük iki gemisini aldık. Geçen yıl Vivien A'yı, bu yıl da Gülbeniz A'yı denize indirdik. Volkswerft Stralsund tersanesi Almanya’nın en büyük kapalı tersanesi. Gemiler hava koşullarından etkilenmeden üretilip kızaklarla denize indiriliyor.

Türkiye’nin en büyük konteyner gemisi

İkizi Vivien A ile birlikte Türkiye’nin en büyük konteyner gemisi olan Gülbeniz A, 220 metre (2 futbol sahası) uzunluğunda. Dev geminin taşıdığı konteynerler yan yana dizildiğinde 15 km (Atatürk Havalimanı-Yenikapı iskelesi arası kadar) uzunluğa ulaşıyor. Yüksekliği yaklaşık 50 metre olan Vivien A, 35 bin ton ağırlığa kadar yük taşıyabiliyor. Geminin yakıtı tamamen doldurulduğunda 3 bin ton yakıt alıyor ve hiç durmadan yaklaşık 24 gün seyir edebiliyor.

Lucien Arkas, geminin tam çalıştığı zaman günde 100 ton yakıt harcadığını belirterek, Türkiye’nin en güçlü motorunun(31 bin beygir) bu gemide olduğunun altını çizdi. Ayrıca “Türk bayraklı gemide 200 bin dolar maliyeti var. Gemilerin bakımını üst düzeyde bakarak beyaz bayrakta kalıyoruz.” diyerek gemilerin Türk bayraklı olmasını önemsediğini vurguladı.

Filomuzda 26 Türk bayraklı konteyner gemimiz var. Düzenli hat taşımacılığı yapan şirketimiz Arkas Line tarafından işletiliyorlar, geçen sene 600.000 Teu taşıdık. İhtiyaç dahilinde dışardan da kiralama yapıyoruz” diye ekledi.

Yüzde yirmi büyüdük

Konuşmasında Arkas Holding ile ilgili değerlendirmeler yapan Lucien Arkas, “2010 yılı bizim için çok iyi geçti. Yüzde yirmi büyüdük. 2011 yılının ilk üç ayının verileri dikkate alındığında deniz ticaretindeki olumlu gelişmeler de dikkat çekici. 2011 yılında da olumlu gelişmelerin devam edeceğini ve aynı büyüme oranını yakalayacağımıza inanıyoruz.” dedi

Uluslararası arenada güçleniyoruz: Yurtdışında 15 ülkede 32 ofisimiz var

Gemilerimiz kendi armatörlük şirketimiz Arkas Line tarafından işletiliyor. Akdeniz ve Karadeniz’in düzenli servis veren etkin bir hat operatörü olmak ve acentelik hizmeti vermek amacıyla yatırımlar yapıyoruz. 10 yıldan fazla süredir yürüttüğümüz yurtdışında yapılanma ve büyüme çalışmalarımızda bunlardan biri. Bugün Mare Nostrum “Bizim Deniz” dediğimiz Akdeniz ve Karadeniz’de 15 ülkede 32 ofisimiz var. Ofislerimizi yerel ortaklıklar kurarak veya bağımsız olarak açıyor ve acentelikler alıyoruz. Ofisimizin bulunmadığı bazı ülkelerde de Arkas Line’a hizmet veren yerel acenteler ile çalışıyoruz. Böylece sadece Türkiye bağlantılı değil dış ülkeler arasında da yurtdışındaki şirketlerimiz vasıtasıyla hat taşımacılığı yapıyoruz.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim