• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Arkas, Gürcistan'a ikinci acenteyi açacak

Arkas, Gürcistan'a ikinci acenteyi açacak
Arkas Line'ın Karadeniz ve Kafkaslar'daki yük taşımacılığında gücünü arttırmak amacıyla kurulan Arkas Georgia'nın önümüzdeki dönemde Tiflis'te de yeni bir şube açması planlanıyor.

GÜRCİSTAN'A İKİNCİ ACENTEYİ AÇACAK

Arkas Line'ın Karadeniz ve Kafkaslar'daki yük taşımacılığında gücünü arttırmak amacıyla kurulan Arkas Georgia'nın önümüzdeki dönemde Tiflis'te de yeni bir şube açması planlanıyor.

Arkas, Akdeniz'deki yapılanması doğrultusunda Gürcistan'da şirket kurdu. 2002 yılından bu yana Arkas'ın Gürcistan'daki temsilciliği olarak dökme yük gemi acenteliği ve forwarder hizmeti veren ofis, Arkas'ın kendi armatörlük şirketi olan Arkas Line'ın haziran ayında Poti Limanı'na servis başlatmasının ardından Arkas Georgia ismiyle yeniden kuruldu.

Arkas Georgia, Arkas Line'ın Gürcistan'daki acenteliğini yürütüyor. 26 Türk bayraklı konteyner gemisi ile Akdeniz ve Karadeniz'de konteyner hat taşımacılığı yapan Arkas Line'ın Karadeniz ve Kafkaslar'daki yük taşımacılığında gücünü arttırmak amacıyla kurulan Arkas Georgia'nın önümüzdeki dönemde Poti ofisinin yanı sıra Tiflis'te de yeni bir şube açması planlanıyor.

Kafkasya Bölgesi'nin Karadeniz'den tek giriş kapısı olan Gürcistan'ın Poti Limanı jeopolitik açıdan büyük bir önem teşkil ediyor. Gürcistan ve Kafkasya Bölgesi'ne gelen tahıl, gıda, sigara, inşaat malzemeleri, makine, yedek parça, kullanılmış araba ve mobilya gibi ürünler Poti Limanı'na indirilip daha sonra nihai varış noktalanna sevk ediliyor. Aynı şekilde Kafkasya Bölgesi'nden dünyanın diğer ülkelerine de demir cevheri, alüminyum, bakır, gübre, şarap, maden suyu ve fındık ihracatı yapılıyor. Gürcistan'a taşıma yapan konteyner hatları ve dökme yük gemileri, yüklerini, Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan ve hatta Orta Asya'ya kadar demir ve kara yolu ağıyla ulaştırabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim