• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Arkas, Lübnan ve Suriye'de şirket kurdu

Arkas, Lübnan ve Suriye'de şirket kurdu
Arkas, Lübnan ve Suriye’de kurduğu yeni şirketleri ile birlikte Akdeniz havzasındaki gücünü pekiştiriyor. Şirketler, 1 Ocak 2011 itibariyle faaliyete geçti.

"Arkas Levant-Lebanon" ve "Arkas Levant-Syria" kuruldu

Arkas, Lübnan ve Suriye’de kurduğu yeni şirketleri ile birlikte Akdeniz havzasındaki gücünü pekiştiriyor. Şirketler, 1 Ocak 2011 itibariyle faaliyete geçti.

Arkas yurtdışındaki gelişmeleri ve fırsatları takip ederek yeni ofisler açmaya devam ediyor. Akdeniz ve Karadeniz’de ofislerinin bulunduğu ülkelere Lübnan ve Suriye’nin eklenmesiyle faaliyet gösterdiği ülke sayısı 15’e, ofis sayısı ise 32’ye ulaştı. Sadece Akdeniz’deki ofis sayısı 18’e çıkan Arkas, Yunanistan, İtalya, Cezayir, İspanya, Mısır, Libya, Suriye ve Lübnan’da olmak üzere 8 Akdeniz ülkesinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Arkas Levant-Lebanon

Mare Nostrum “Bizim Deniz” olarak nitelendirdiği Akdeniz ve Karadeniz’de örgütlenmesine devam eden Arkas, Lübnan’da da kendi ofisini açtı. Arkas’ın armatörlük şirketi Arkas Line, 2009 yılından bu yana Beyrut’ta Gezairi Transport şirketinden acentelik hizmeti alıyordu. İşbirliğinin başarısıyla tarafların aldığı ortak girişim kararı ile Arkas Line’ın Lübnan’daki acentası “Arkas Levant S.A.R.L Lebanon” adı ile yeniden yapılandı. Şirket 24 kişi ile hizmet sunuyor. Akdeniz’de önemli bir kavşak olan Lübnan’ın ekonomisi ve taşımacılık sektöründeki gelişmelerde Arkas’ın Lübnan’da kendi ofisini açmasına etken oldu. Türkiye’nin Lübnan’a ihracatında demir-çelik, makine, cihaz ve aletler, plastik ve plastikten mamul eşya gibi yükler taşınırken; hurda demir çelik, organik-inorganik bileşikler, plastik ve plastikten mamul eşya, ham deri, post ve kösele gibi ürünler de ithal ediliyor.

Arkas Levant-Syria

Suriye’nin ekonomisindeki gözle görülür büyüme ve hinterlandında transit geçiş yolları olarak görülen Latakia ve Tartous gibi şehirlerin potansiyelinden ötürü Latakia’da konumlanan şirket Arkas Line ve Yang Ming acentesi olarak 17 çalışanı ile hizmet veriyor.

Suriye ile ticari ilişkiler gelişiyor

Türkiye ile Suriye’nin coğrafi konumu birbirleriyle ticari ilişkilerin geliştirilmesine de etkili oluyor. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve pazarlama politikalarının güçlendirilmesi için çalışmalar resmi makamlarca destekleniyor. Suriye makine ithalatının yüzde 50’sini Türkiye’den yapıyor. İhracat potansiyeli yüksek olan tarım, gıda işleme ve paketleme, tekstil, inşaat ve iş makineleri ve takım tezgahları ana ihracat kalemlerini oluşturuyor.

Her iki ülkede de düzenli servis

İhracat ve ithalatçılara sunulan iki düzenli servis ile yükler Lübnan ve Suriye’ye ulaştırılıyor:

-East Med Russia Express servisi Novorossiyk-Marport- Evyap-Gemlik-İzmir-Mersin-İskenderiye-Latakia- Beyrut rotasını, Spain-East Mediterranean servisi ise Castellon-Valensiya- Barselona-Cagliari-Mersin-Latakia-Beyrut-İskenderiye İzmir- Pire rotasını izliyor. Arkas Levant-Lebanon ve Arkas Levant- Syria, Beyrut, Latakia ve Tartous limanlarında hızlı, güvenli, optimum fiyat ve transit süreleri ile hizmet veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim