• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Arkas'a 3. kez 'Onur Nişanı' verildi

Arkas'a 3. kez 'Onur Nişanı' verildi
Arkas'a 3'üncü nişan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, düzenlenen törenle Fransa Cumhurbaşkanı adına Büyükelçi Laurent Bili'den "Officer de I'ordre du Merite" nişanını aldı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, düzenlenen törenle Fransa Cumhurbaşkanı adına Büyükelçi Laurent Bili'den "Officer de I'ordre du Merite" nişanını aldı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'a Fransa Cumhurbaşkanı adına Büyükelçi Laurent Bili tarafından "Officer de I'ordre du Merite" nişanı verildi. 1998 ve 2005 yıllarında da iki kez devlet nişanı alan Arkas'ın, Türk Fransız ilişkilerine hem ticari hem de kültürel açıdan yaptığı katkılardan dolayı bu nişana layık görüldüğü belirtildi.

BÜYÜK DEĞİŞİM

Fransa İzmir Konsolosluğu'nda gerçekleştirilen törene Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Fransa İstanbul Başkonsolosu Hevre Magro, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ile İzmir iş dünyasının seçkin isimleri katıldı. Törende konuşan Büyükelçi Larurent Bili, Arkas ailesinin 300 yıl önce Marsilya'dan İzmir'e geldiğini belirterek, "19 yaşında şirketin başına geçen Lucien Arkas, ileri görüşlülüğü ve Akdeniz dünyasını iyi tanıması sayesinde uluslararası ticarette değişimleri önceden sezmiş ve bugün 55 şirketi, 6 bin 300 çalışanı ile firmasını uluslararası bir holdinge dönüştürmüştür" dedi.

TARİHİ MİRAS

Büyükelçi Bili, Arkas'ın iki ülke arasındaki ilişkileri ve Fransa'ya desteğini her zaman gösterdiğini belirterek, "Sadece ticari açıdan değil, Türkiye'deki Fransız kültürü ve varlığına destek oldunuz. Sizin sayenizde İzmir tarihi mirasının bir parçası olan Fransız konsolosluk binası yeni bir hayata kavuştu. Toplum yararına yaptığınız tüm çalışmaları burada saymam mümkün değil. Şahsi ve mesleki yolculuğunuzda ailevi ve kültürel mirasınıza duyduğunuz sadakate ve Fransa-Türkiye dostluğuna yaptığınız katkılara duyulan minnetin ifadesi olarak Fransa Cumhurbaşkanı tarafından verilen yetkilere dayanarak, sizi Officer de I'ordre du Merite nişanı ile onurlandırıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Arkas Holding yönetim Kurulu Başkanı Lucie Arkas ise hayatı boyunca gerek ticaret gerekse kültürel konularda Fransa-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkı koymaya çalıştığını belirtti.

"ONUR DUYUYORUM"

Arkas, "İki ülke ilişkilerinin gelişmesi için sadece ticaretin yetmeyeceği, aynı zamanda kültürel işbirliklerinin de önemli olduğu inancıyla hareket ettim. İçinde bulunduğumuz konsolosluk binasının restorasyonunun karşılığında, bir bölümünün Fransa tarafından kültür ve sanat amaçlı kullanım için Arkas'a tahsis edilmesi, İzmir'in yeni bir kültür merkezi kazanmasına vesile oldu. Eski bir İzmirli olarak bu değerleri topluma kazandırmaktan ve aynı zamanda iki ülke ilişkilerinin gelişimi ile toplumların yakınlaşmasına katkı koyabilmekten gurur duyuyorum. Fransa devletinin yaptığım çalışmalar sonrasında üçüncü kere takdim ettiği nişana layık görülmekten onur duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim