• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Arkas'tan, Akport Limanı'na düzenli uğrak

Arkas'tan, Akport Limanı'na düzenli uğrak
Arkas Line’ın, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye limanlarına uğrayan Akdeniz servisi artık her hafta Akport Tekirdağ Limanı’na da uğruyor.

Arkas, Akport'a düzenli uğrayacak

Arkas Line’ın, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye limanlarına uğrayan Akdeniz servisi artık her hafta Akport Tekirdağ Limanı’na da uğruyor.

Tekirdağ ve Trakya Bölgesi’nin ana çıkış limanı olan AKPORT, denizcilik sektörünün önde gelen firmalarından Arkas Line ile yaptığı anlaşmayla haftalık düzenli konteyner servisini başlattı.

AKPORT Tekirdağ Limanı, sağladığı ön taşıma kolaylığı, gümrük işlemleri ve liman giriş çıkışlarındaki sürat sayesinde firmaların konteyner yükleri için en çok tercih ettiği limanlardan biri haline geldi.

Anadolu ve Avrupa arasındaki yük elleçlemesinde kritik bir öneme sahip bulunan Akport Limanı’na, uğrak yapan gemilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Türkiye’nin denizcilik sektöründe öncü firması Arkas’ın kuruluşu olan Arkas Line’ın, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye limanlarına uğrayan Akdeniz servisi artık her hafta Akport Tekirdağ Limanı’na da uğruyor.

Akport’ta Nisan 2008’de başlayan konteyner hareketinin artarak devam ettiğini söyleyen Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri, “Mülkiyeti Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait bir limanken özelleştirildikten sonra gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye’nin en hızlı büyüyen limanları arasına giren AKPORT’ta yaşanan ilerleme, gözden kaçmıyor.

Geçtiğimiz yıllarda konteyner terminali ile Genel Yük ve Dökme Yük operasyonunun devreye girmesi, Ro-Ro seferlerinin her geçen gün eklenen yeni destinasyonlarla zenginleşmesi ve son olarak da Tekirdağ-Muratlı Demiryolu’nun Akport’a bağlanmasıyla, Limanımızdaki iş miktarı büyümeye başladı. Trakya’daki sanayicilerimiz artık, haftalık Romanya, Bulgaristan ve İspanya servislerine ek olarak İtalya, Rusya ve Kuzey Afrika hatlarını da kullanarak ihracat yüklemesi yapabilecek” diye konuştu.

Düzenli uğrakların sayısının önümüzdeki aylarda artmasıyla AKPORT’a bağlantılı gemi sayısında artış yaşanması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim