• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

'Arktika petrolünde aslan payı Rusya'nın olacak'

'Arktika petrolünde aslan payı Rusya'nın olacak'
Dünya Petrol Konseyi (DPK) tarafından yayımlanan bir rapor, Arktika'dan çıkarılan petrolde Rusya'nın payının gelecek 15 yıl içinde yüzde 55 olacağını gösterdi.

Dünya Petrol Konseyi (DPK için Norveçli danışmanlık şirketi Rystat Energy tarafından hazırlanan raporda, Rusya'nın, sınırları Kuzey Kutup Dairesi ile çizilen Arktika bölgesindeki petrol üretimini 2030 yılında 3.6 kat artırıp, günde 2.2 milyon varil petrol üreteceği belirtildi.

'KANADA, NORVEÇ VE ABD DE ÜRETİMİNİ ARTIRACAK'

Raporda, Arktika bölgesine sınırı olan Kanada'nın da günlük petrol üretimini 900 bin varile çıkaracağı tahmini yer aldı. Norveç'in de günlük petrol üretimini 700 bin varile çıkaracağı belirtilen rapora göre ABD de üretimini 150 bin tona çıkaracak.

'2020'DE PETROL FİYATLARI YENİDEN 100 DOLARI BULACAK'

Bununla birlikte İzvestiya gazetesine konuşan Rystat Energy proje müdürü Jon Marsh Duesund, üretimdeki en büyük artışın 2020 yılından sonra yaşanacağına dikkat çekti. Duesund, ''2020 sonrasında petrol fiyatları yeniden 100 doları bulacak. Bu da üretimin artmasına neden olacak'' diye konuştu.

'GAZPROM PROJELERİ ÜLKEYİ İLK SIRAYA OTURTACAK'

Öte yandan Duesund, Rusya'nın Arktika'daki üretimini artırmasının ise Ohotsk Denizi'ndeki Sahalin projeleri, Barents Denizi'ndeki Stokman petrol yatağı ve Peçora Denizi'ndeki Prirazlomnaya ve Dolginskoye petrol yatakları sayesinde olacağını söyledi. Bu petrol yataklarında üretim hakları Rus devlet şirketleri Gazprom ve Gazprom Neft'e ait.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim