• BIST 9548.82
  • Altın 2495.156
  • Dolar 32.4895
  • Euro 34.5869
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Arktika şelfi için Rusya'dan proje yatırımı

Arktika şelfi için Rusya'dan proje yatırımı
Arktika’nın şelfindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarının işletilmesi için gereken gemiler ve teçhizat Rusya gemi sanayii işletmeleriyle dünyanın önde gelen şirketlerinin ortak çabalarıyla yapılacak.

Arktika şelfi için Rusya'dan proje yatırımı

Arktika’nın şelfindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarının işletilmesi için gereken gemiler ve teçhizat Rusya gemi sanayii işletmeleriyle dünyanın önde gelen şirketlerinin ortak çabalarıyla yapılacak. Buzkıran doğalgaz tankerleri, petrol kaynaklarının araştırılması ve işletilmesinde kullanılacak dayanıklı platformların yapılmasının söz konusu olduğu projeler, ”Rusya’nın denizcilik endüstrisi” konulu uluslararası sergide Rusya gemi yapımı korporasyonu tarafından tanıtıldı.

Uzmanların hesaplarına göre, Arktika şelfinde keşfedilmiş yataklar, tüm dünya petrol ve doğalgaz rezervlerinin yüzde 25'ine denk geliyor. Şirketlerinin bu yatakları işletmeleri için son derece gelişmiş teknolojilere ve büyük doğalgaz tankerlerine ihtiyaçları var. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanığı Gemi Yapımcılığı Dairesi Başkan Yardımcısı Andrey Kurasov; "Rus gemi yapımcılarının Arktika’daki doğal zenginlik kaynaklarının işletilmesi için gereken gemi yapımının tecrübeleri yok, dedi" ve şöyle devam etti :

"Sovyetler Birliğinde savaş gemilerinin yapımına öncelik veriliyordu. Fakat artık Rusya’da gemi sanayii geliştirilirken sivil gemi ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik verilecek. Günümüzde Rusya’da sivil gemilere ihtiyaç çok büyük. Rusya’da uygulanan gemi sanayiini geliştirme stratejisi gereğince ülkenin Uzakdoğusunda ve Avrupa kesiminin Kuzeybatısında yeni gemi sanayii işletmeleri kurulacak."

Gemi yapımcılığı korporasyonu başkan yardımcısı Dmitriy Mironenko, yeni işletmelerin dünyanın önde gelen gemi yapımı şirketlerinin katılımıyla kurulacağını söyledi ve şöyle konuştu:

Rusya’nın Uzakdoğusunda uygulanacak projeler, Arktika’daki yakıt kaynaklarının işletilmesi için gereken tekneler ve teçhizat ihtiyaclarının karşılanmasını öngörüyor. Shtokman doğalgaz kaynağının işletilmesi için gereken gemileri ve doğal gaz tankerlerini yapmak amacıyla, bu sektörde en iyi oynculardan olan ”Daewoo“ şirketiyle birlikte bir ortaklık kuruldu.

Deniz kıyısının 600 kilometre açığında, Barenz denizinin şelfindeki Shtokman doğal gaz kaynağını işletmek için buzların baskısına dayanıklı platforma yapılacak. Bu mega projeye “Sevmaş” şirketi dahil bir çok Rus şirketi katılıyor. “Sevmaş” şirketinin çabalarıyla, eksi 40 dereceli ısı şartlarında çalışacak platform yapıldı. Bunu hizmete koyma çalışmaları tamamlanmak üzeredir.

Rusya’nın Uzakdoğusunda da Singapur’un “Yantai Raffles“ şirketinin katlımıyla “Vostok Raffles” tersanesi kurulacak. Tersanede sondaj platformlarının yapılması planlanıyor. Uzmanların hesaplarına göre, Aktika’nın şelfindeki doğalgaz kaynaklarının işletilmesi için en azınrdan 20 sondaj platformu ve daha da çok buzkıran doğalgaz tankeri gerekecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim