• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Armatörlerden korsanlığı bitirme çağrısı

Armatörlerden korsanlığı bitirme çağrısı
Asyalı armatörler Forumu Birleşmiş milletler denizcilerine korsanlığı bitirme çağrısı yaptı.

Asyalı Armatörler Forumu(ASF)'na bağlı armatörler ve gemi yöneticileri Somali Kıyısı Korsanlığı temas grubuna (CGPCS) çağrıda bulunarak "BM korsanlık karşıtı görev kuvveti" kurarak bölgedeki korsanlığın bitirilmesini istedi. ASF askeri üs olarak kullanılabilecek dönüştürülmüş ticari gemilerden asker çıkartılmasıyla, Hint Okyanusu ve Aden Körfezi’nde ticari gemileri hedef alan korsanlara karşı bir güç kullanılmasını istedi.

Dünyanın kargo filosunun yarısını kontrol eden ASF, BM denetiminde silahlı bahri ve piyade personellerinin ticari gemilerde bulunması gerektiğini ve korsanlarla dolu olan sulardan BM askerleri ile geçilmesi gerektiğini söyledi. ASF, Somali korsanlığının son derece ciddi bir tehdit olduğunu ve şu anda bulunan çözümleri dışında daha sert ve daha dayanıklı çözümlerle ortalıktan kaldırılması gerektiği iddia edildi.

ASF açıklamasında, armatörlerin daha önce özel silahlı güvenlik gücü tuttuklarını bildirdi, ancak bu özel sektör güvenlik güçlerinin uzun dönemde Somalili korsan tehdidine karşı başarılı bir çözüm olmadığı bildirildi. ASF Güvenli Seyir ve Çevre Komitesi Başkanı Patrick Phoon "Önemli taşımacılık ve stratejik deniz hatlarının korunması Birleşmiş Milletler gibi uluslar arası bir kuruluş için son derece önem arz etmektedir, bu sebeple BM bu Somalili korsanlar ile bir an önce ilgilenmelidir" dedi.

ASEAN Armatörler Topluluğu Federasyonu (FASA) Başkanı Said Nordin bin Mat Yusoff da " En azından 11 gemi ve yaklaşık 174 gemici hala Somalili korsanların elinde mahsur durumda. Her ne kadar BM'in kıyı alanında yaptığı barışı koruma uğraşları son derece önemli olsa da, denizde yapılacak bir çözüm en az karadaki kadar önemlidir." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim