• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Armoni Tersanesi'nin Alman konukları

Armoni Tersanesi'nin Alman konukları
Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, ziyaret ettiği Armoni Tersanesini'ne hayran kaldı. Tersanede Alman bir işadamına yapılan dünyanın en büyük ahşap yatını yakından inceledi.

Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, Bartın'a geldi. İlk olarak Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, TSO Başkanı İsmail Toksöz ile Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar ile birlikte İnkumu'nda balık yiyen Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, burada bölge ile ilgili bilgiler almasının ardından Boğaz mevkiindeki Armoni Tersanesi'ni gezdi. Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, burada bir alman iş adamına yapılan ve Alman bayraklı olan dünyanın en büyük ahşap yatı hakkında Brunner'e bilgi vererek, "Bu yat, Türk-Alman kardeşliğinin en büyük simgesi olacaktır" dedi.

Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, "Dünyanın en büyük ahşap teknesi 44 metre boyunda Alman hücum botları bu hücum botlarını dünyanın genelinde Almanlar övünür. Biz de bir Türk vatandaşı olarak Türkiye'nin göz bebeği Bartın'da bunlara rakip olarak 50 metre boyunda dünyanın en büyük ahşap motor yatını imal ediyoruz. Bu işin bağlantısı bir tanesini yapan Alman devleti, diğerini de yapan Türkiye'de bulunan Armoni tersanesidir. Türkiye'de tersanenin yaptığı iş Alman devletindeki bir iş adamına olup, bu tekneye Alman bayrağı takılacak" diye konuştu.

Almanlar Armoni'ye yaptıkları ziyaretten memnun kalırken, Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, teknenin üzerine çıkarak kendisi teknenin fotoğraflarını çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim