• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Arsin balıkçı limanına toprak dolgusu tehlike oluşturur mu ?

Arsin balıkçı limanına toprak dolgusu tehlike oluşturur  mu ?
Arsin'de balıkçılar için yapılan limanda kullanılan toprak malzeme tepkilere neden oluyor. İhaleyi alan firma sözünü tutmamakla suçlanıyor.

Trabzon'un Arsin ilçesinde balıkçılar için yapılan limanda kullanılan toprak malzeme tepkilere neden oluyor. Arsin Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Atar, dolgu işini alan firmanın alana taş yerine, toprak ve çöp doldurduğunu iddia etti. 

20 milyon liralık ihalenin 8 milyon 600 bin liraya ilgili firmaya verildiğini kaydeden Arsin Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Atar, “Biz balıkçılar olarak yıllardır bir yerimizin olması için uğraş veriyoruz. Başkanımız Erdem Şen’in girişimleriyle limanın projesi geçti ve yapımı başladı. Yapımcı firma ihaleyi alırken Şana mevkiinde bir taşocağından taş ve kaya getireceğini taahhüt etti. Ancak bu sözünü yerine getirmedi. İlçemizin Çardaklı Mahallesi’nden buraya kamyonlarla toprak getiriyor. Çardaklı’nın yollarını toprak taşıyan kamyonlar yıktı geçti. Orda yaşayan vatandaşlar bize lanet yağdırıyor. Suçlu biz değiliz, ihaleyi alan firma.

Ayrıca Trabzon’da yıkılan binaların molozları ve çöplerle buranın altını doldurdu. Böyle liman olmaz. Sağlam bir dalgada yıkılıp gider. Uyarılarımızı kimse dikkate almıyor. Böyle yapılacaksa yapmasınlar bu limanı. Biz balıkçıyız, derdimiz ekmek. Yıllarca burayı bekledik biz. Devlet ihaleyi yaparken derdi toprakla doldurun diye, taşı boşuna mı şart koydu. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bütün sorumluları göreve davet ediyoruz. Bu liman layıkıyla yapılmıyor” diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim