• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Arsin Yeşilyalı'ya liman yatırımı müjdesi

Arsin Yeşilyalı'ya liman yatırımı müjdesi
Trabzon'da hizmet veren HMT Yatırım Danışmanlık Merkezi yetkilisi Hacı Mehmet Tan, Trabzon’un 2 ilçesine 2 yatırım yapılması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Arsin Yeşilyalı'ya liman yatırımı müjdesi

Trabzon’da hizmet veren HMT Yatırım Danışmanlık Merkezi yetkilisi Hacı Mehmet Tan, Trabzon’a çok önemli iki yatırımın yapılması için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Sürmene’de 4 milyon euroluk beton santrali ve Arsin Yeşilyalı’da da Liman yapımı için iki işadamının projeleri hazırladığını söyleyen Tan, söz konusu her iki firmaya da kendilerinin danışmanlık yaptığını belirtti.

Tan her iki yatırımla Trabzon’a istihdam anlamında önemli katkı sağlanacağını ifade etti. Yurtdışında yaşayan Trabzonlu işadamı Ergun Çakır tarafından Sürmene İlçesi’ne yapılacak beton santralinde asgari 80 kişinin istihdam edileceğini ifade eden Tan, söz konusu yatırımın 4 milyon euro civarında olacağını söyledi.

Tan, "Yatırımının yapılacağı arazi müteşebbisimizin kendisine ait, öz kaynakları oldukça iyi. Yatırım için gerekli olan paranın 1 milyon eurosu hazır, geri kalan kısmını da kredi yoluyla temin etmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu anlamda bankalarla çalışmaya da hazırız, bu anlamda bankalarımızı firmamıza davet ediyoruz. Bu yatırımda başta 35-40 kişi daha sonra ise 80 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor" diye konuştu.

LİMAN’IN TASLAK PROJESİ HAZIR

Öte yandan yine Trabzonlu olan ve yurt dışında yaşayan Ahmet Eroğlu isimli işadamının da Arsin’in Yeşilyalı mevkiine (OSB’nin karşısı) liman yatırımı yapmak için kolları sıvadığını söyledi. Tan, "Mevcut Liman’ın Trabzon’a yetmediği ortadadır. Tamamlandığında istihdam kişi sayısı 250 olarak hesaplanıyor, ancak bu rakam daha yukarılara çıkabilir. Zira orada bir çok hizmet sunulacak. Aylık ciro kapasitesi eğer ki tam teşekküllü uygulama şekli gerçekleştirilirse 50 trilyonluk bir sirkülasyon olacaktır. Taslak projeleri hazırlandı, projelerin hepsi uygulamaya geçmek üzeredir" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim