• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Arslan: Kars’a Lojistik Merkez kurulacak

Arslan: Kars’a Lojistik Merkez kurulacak
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, son günlerde “seçim çalışmaları bitti! Lojistik Merkez” unutuldu diye çıkan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, son günlerde “seçim çalışmaları bitti! Lojistik Merkez” unutuldu diye çıkan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Lojistik Merkezin yapılacağını ve burada binlerce Karslının istihdam edileceğine dikkat çekti.

AK Parti Kars Milletvekili Arslan, “Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan (Kars-Tiflis-Bakü) Demiryolu ve proje çalışmaları devam ediyor. Bunlara paralel Kars Iğdır Nahçıvan, Kars Trabzon demiryolu bağlantıları yapılacak. İşte bunlar tamamlandığında Kars'ın önemi ortaya çıkacak. Bunlara paralel olarak burada Lojistik Merkez yapılacak. Zaten yatırım programına alındı Lojistik üst için elimizde birkaç yer var. Bunların değerlendirmesi yapılıyor. Ve kesinlikle Lojistik Merkez Kars’ta kurulacak. Mantığanda bunun böyle olması gerekiyor. Şu an uygulama projeleri hazırlanıyor. Lojistik Merkez 42 milyon TL.’lik bir yatırım. 42 milyonluk lojistik merkezinin sadece inşaat döneminde bile Kars'a çok önemli katkısı olacak. Hem bu para burada dönecek” dedi.

KARS’IN TAŞIMA POTANSİYELİ 1 MİLYON YOLCU VE 6,5 MİLYON TON YÜKE ULAŞACAK

Kars'ın taşıma potansiyelinin 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yüke ulaşacağı belirten milletvekili Ahmet Arslan; “AK Parti iktidarı döneminde Kars'ın çehresinin değişti. Bu yatırımlar halende devam ediyor. Şöyle bir Kars’a bakıldığında bunları gözle görmek mümkün. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, ulaşım modları arasında geçiş sağlayan, müşteriler arasından tercih edilebilir bir alanda yük lojistik ihtiyaçlarına cevap verebilecek özellikte teknolojik ve ekonomik gelişmelere uygun modern bir şekilde lojistik merkez kurulması projesi yatırım programına alınarak proje çalışmalarına başlandı. Sadece bulundukları bölgeye değil, Türkiye'nin geneline hitap eden yük merkezleri olmak üzere büyük önem arz eden Türkiye genelinde özellikle Organize Sanayi Bölgesine (OSB) yakın ve yüksek olan şimdilik 12 noktada başlayan lojistik merkez kurma çalışmalarının devam ediyor. Lojistik merkezler faaliyete alındığında yük taşımacılığı ile ilgili hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi müşterilerin idari, teknik ve sosyal tüm ihtiyaçlarının karşılanabilmesi taşımaların ve taşıma kalitesinin artırılarak müşteri memnuniyetinin sağlanmasının yanı sıra bulundukları bölgenin ticari potansiyeline ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak. Halen inşaatı devam eden Türkiye Gürcistan Azerbaycan (Kars Tiflis Bakü) Demiryolu ve proje çalışmaları devam eden Kars Iğdır Nahçıvan, Kars Trabzon demiryolu bağlantıları yapıldığında Kars'ın önemi hiç kuşkusuz artacak. Bu nedenle projenin gerçekleştirilmesi ile Avrupa ve Türkiye Gürcistan Azerbaycan üzerinden Orta Asya ve Uzak Doğu arasında bulunan bütün ülkelerden demiryolu ile istikrarlı yük ve yolcu taşımacılığı sağlanarak Rusya'dan, Gürcistan'dan ve İran'dan, Türkiye'de ise Karadeniz ile iç ve batı kesiminden gelecek yüklerle uluslar arası önemi de artacak olan Kars'a lojistik merkez yapılması zorunlu hale gelecek. Halen Kars ortalama yılda 104 bin ton demiryolu taşıması yapılmaktadır. Yukarıda bahsedilen projelerin tamamlanmasıyla birlikte Kars'ın taşıma potansiyelinin 1 Milyon yolcu ve 6,5 Milyon ton yüke ulaşacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.

KARS’TA LOJİSTİK MERKEZ KURULACAK

Kars ve Karslıların Lojistik Merkezine kavuşacağını ifade eden AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Kars Tiflis, Kars Iğdır demiryolu projelerinin kesişim noktasında bulunan Mezra durağında yaklaşık 300 bin metrekare alanda Kars Lojistik Merkezi kurulacak. Buna göre Kars Lojistik Merkezi'nde; Depo sahasına ulaşan 8 adet demiryolu hattı, Gümrüklü sahada 5 adet demiryolu hattı, 9 adet Depo antrepo (148.752 metrekare alanda), Giriş güvenlik binası, Gümrük idare binası, Gümrük müşavirleri binası, Katener ve pozotosu binası, Lojistik firmaları binası, Lojistik merkezi yönetim binası, Misafirhane, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon kumanda merkezi, Isı merkezi Su deposu, Camii, Genel mutfak, İtfaiye, Kara araçları bakım onarım, Sağlık ocağı, Sinyalizasyon ve elektrifikasyon binası, ,Sosyal tesisler (Restoran ve AVM.), Sürücü dinlenme tesisi, TCDD idare binası, TCDD yemekhane, Türk hamamı, Yakıt istasyonu ve Toplam kapalı alan 173.851 metrekare olacak Lojistik. Merkezde binlerce kişi çalışacak. Üzerine basarak vurguluyorum. Kars’ta Lojistik merkezi kurulacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın.”

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim