• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Artık balonlar deniz üzerinde de uçabilecek

Artık balonlar deniz üzerinde de uçabilecek
Ekşi, son yıllarda Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonculuğunda büyük gelişme görüldüğünü ifade etti.

 

Nevşehir'in bu alanda dünyada da ilk sıralarda yer aldığını belirten Ekşi, bu bölgede 2003 yılında 40 balon varken, şimdi 200'e yakın balon uçtuğu için muazzam bir artıştan söz edilebileceğini vurguladı.
 
Kapadokya'da uçuş yapan balon sayısının çok ve arazinin geniş olmamasını dikkate alarak, bu konudaki faaliyetleri biraz daha kontrol altına alabilmek amacıyla üçüncü temsilciliklerini Nevşehir'e açacaklarını dile getiren Ekşi, "Birinci temsilciliğimizi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, ikincisini Antalya'da açmıştık. Üçüncüsünü de Kapadokya'da, Nevşehir'de açıyoruz" diye konuştu.
 
Ulaştırma Bakanlığının Kapadokya bölgesine özel önem verdiğini kaydeden Ekşi, "Bu karar bakanlığımızın Kapadokya'ya verdiği önemin de bir göstergesi. Denetimlerle buradaki uçuşların daha emniyetli bir şekilde yapılacağına inanıyoruz. Bu ayın sonunda zaten Bakanımız Kapadokya'ya gelecek ve burada engelsiz uçuş sertifika törenine katılacak" dedi.
 
Artık balonlar deniz üzerinde de uçabilecek
 
Kapadokya'daki balon sayısına kota uygulamasını da değerlendiren Ekşi, bu sektörde faaliyet gösterenlere Türkiye'nin her tarafına yayılmaları konusunda tavsiyelerde bulunduklarını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade
etti.
 
Türkiye'de en etkili olarak sıcak hava balonculuğunun Kapadokya'da yapıldığını, İstanbul ve Isparta'da bu alanda bazı çalışmaların olduğunu belirten Ekşi, "O yüzden mevzuatımızda değişiklikler yaptık. Artık su üzerinde, deniz üzerinde balon operasyonu mümkün hale geldi'' şeklinde konuştu.
 
Kapadokyalı baloncular saha araştırmalarına başladı
 
Özel Kapadokya Kaya Balloons Balon Uçuş Eğitim Okulu yöneticisi Murat Çoban da bölgede faaliyet gösteren firmalar olarak ellerinde bulunan yeterlilik belgesi ile Türkiye'nin her yerinde uçabileceklerini söyledi.
 
Son mevzuat değişikliğinin yaklaşık 3 ay önce gerçekleştiğini ve yeni düzenlemeyle artık balon uçuşlarının su ve denizler üzerinde de yapılabileceğini vurgulayan Çoban, buradaki uçuşların da en az Kapadokya bölgesindekiler kadar keyifli olacağını inandığını belirtti.
 
Kapadokya'da faaliyet gösteren firmaların balon için uygun hava şartları varsa Türkiye'nin her yerinde uçabileceklerini dile getiren Çoban, şöyle devam etti: "Su ve deniz üzerinde uçuş yapılabilmesi konusundaki mevzuat değişikliğini olumlu buluyorum. Bunun örnekleri Peru ve ABD'de var. Bu ülkelerde deniz üzerine uçuş gerçekleştirildi. Balonlar denizden takip ediliyor ve bir feribotun üzerine sorunsuz şekilde inebiliyor. Türkiye'de sıcak hava balonculuğunun merkezi konumundaki Kapadokya'da henüz bir firma bu uygulamaya başlamış değil. Ama biz firma olarak Türkiye'nin farklı merkezlerinde saha araştırmalarına başladık. Diğer illerden çok talep ve davetler alıyoruz. Yakın zamanda deniz üzerinde uçabileceğiz.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim