• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Aruna Shipping sektöre iddialı giriyor

Aruna Shipping sektöre iddialı giriyor
Beks Çorapları’ndan sonra bir başka tekstil firması da Kore’ye verdiği büyük tonajlı dört gemi siparişi ile denizciliğe giriş yaptı.

Aruna Shipping sektöre iddialı giriyor

Beks Çorapları’ndan sonra bir başka tekstil firması da Kore’ye verdiği büyük tonajlı dört gemi siparişi ile denizciliğe giriş yaptı.

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bekmezci ailesi denizcilik sektörüne büyük girdi. Aruna Shipping adıyla kurulan şirket, geçen ay G.Kore’de kurulu Hyundai Tersanesi ile 56.000 dwt’lik üç dökme kuru yük gemisinin inşası için anlaşma yaptı. Şirketin Genel Müdürü Cengiz Bekmezci, gemilerin ilk ikisinin Ağustos ve Kasım 2012’de, üçüncü geminin ise Mart 2013’te teslim alacaklarını açıklandı. Her bir geminin fiyatının 33.5 milyon dolar olduğuna dair bilgileri doğrulamayan Bekmezci, fiyatların 30-31 milyon dolar aralığında değiştiğini ifade etti. Şirketin internet sitesinde Kore’deki STX tersanesinde de 58.000 dwt’lik birkaç tane gemi projesinin olduğu belirtiliyor.

Şirketi geçen yıl babası İsmail Bekmezci ve kardeşi Cihan Bekmezci ile birlikte kurduğunu açıklayan Cengiz Bekmezci, genç bir filo kurmayı hedeflediklerini belirtti.
Bir başka tekstil firması Beks Çorapları da birkaç yıl önce supramax siparişleri ile denizciliğe adım atıştı. Şirket inşası devam eden ilk gemisini ekim ayında ikinci gemiyi ise kasımda teslim almaya hazırlanıyor. Üçüncü gemi ise Mart 2012’de filoya katılacak. Beks’in bu gemiler dışında aynı tersanede 3 supramax projesi ve SPP tersanesinde de bir tane 82.000 dwt’lik kamsarmax gemi siparişi bulunuyor.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim