• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

ASBAŞ'ta bu yıl 20 yat denize indirildi

ASBAŞ'ta bu yıl 20 yat denize indirildi
Antalya Serbest Bölgesi İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) 2010 Yılı Ödül Töreni Divan Talya Otel Convention Center'da yapıldı.

ASBAŞ'ta bu yıl 20 yat denize indirildi

Antalya Serbest Bölgesi İşleticisi Anonim Şirketi (ASBAŞ) 2010 Yılı Ödül Töreni Divan Talya Otel Convention Center'da yapıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:

'Global dünyada artık yarışlar çok rekabetçi ve hızlı yapılıyor. Bu çağda 100 metre sürat koşusu yarışını kazandığınızda dinlenme zamanınız yok. 'Biraz dinleneyim sonra koşarım' deme hakkınız yok. Bir yarışı bitirdiğinizde hemen yeni bir yarışa başlayacaksınız. Antalya bugün 10 milyon turist ağırlayan bir kent. Dünya kenti. Antalya'nın da bu yarışta 'yaparım, ederim' deme vakti yok. Bu hızlı yarışta Antalya'nın durması söz konusu olamaz. Antalya'nın hayalleri projeleri çok büyük olmalı. Bunun için öncelikle Antalya-Konya Hızlı Demiryolu, Batı Çevre Yolu, Antalya-Alanya Demiryolu ve Expo 2016 projeleri hızlandırılmalı.'

ASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Berberoğlu da, Türkiye'de halen 19 serbest bölge bulunduğunu anımsattı. Berberoğlu son zamanlarda serbest bölgelere ilgi gösterilmediğini savundu. Türkiye'deki serbest bölgelerin ticaret hacminin 2010 yılında toplamda yüzde 1 artış gösterdiğini, ancak Antalya'nın yüzde 17 arttığını vurguladı.

Berberoğlu, şöyle devam etti:

'Küresel krizin etkileri devam ederken Antalya Serbest Bölgesinde üretim ve ticaret hacmi artmıştır. Bunun nedeni de Antalya Serbest Bölgesinde sektörel kümelenmenin olmasıdır. ASBAŞ'ta istihdam yüzde 11 düştü. Ancak 2011 yılında yat bakım onarım faaliyetleri artacak. Sektöre ilave yatırımlarla istihdam 3 bin 500'e ulaşacak. Antalya, mega yat üretiminde önemli bir hamle yaptı. Bu yıl küresel krize rağmen 20 yat denize indirildi. 2008 yılında ise kriz öncesi 48 yat denize indirilmiş ve ihraç etmişti.'

ASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Berberoğlu, bölgedeki ticari yapıyla ilgili bilgi vererek, Antalya Serbest Bölgesi'nin sektörel dağılımında lüks yat üretiminin birinci sırada yer aldığını kaydetti. Berberoğlu, Antalya Serbest Bölgesi'nin sıkıntıları olduğunu, bunların başında da rıhtımın geldiğini ifade etti. Bu sorunun mutlaka çözümlenmesi gerektiğini kaydeden Berberoğlu, 'Rıhtım olan alanda balıkçılar yer alıyor. Balıkçıların yer sorunu çözümlenmeli. Rıhtım yetersiz geldiği için yat bakım onarımı için bölgemize gelmek isteyen yatları kaçırıyoruz' dedi.

Konuşmaların ardından, ödüller sahiplerine verildi. Antalya Serbest Bölgesinde tanıtıma katkı sağlayan Alya, CMB, Peri Yat ve Vicem Yatçılık Şirketine, en büyük boyda yat yapan Sunrice ve CMB Yatçılık'a, serbest bölgede en fazla yat üreten CMM Yatçılık Firmasına, en yüksek istihdam sağlayan Novamed GMBH'ye, en yüksek ticaret hacmine (Alım Satım) sahip Opus Dış Ticaret AŞ'ye ve en yüksek ticaret hacmine (Üretim) sahip Novamed GMBH şirketi yetkililerine ödülleri Vali Ahmet Altıparmak ve diğer protokol temsilcileri verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim