• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

ASBAŞ'ta istihdamı yat sektörü sağlıyor

ASBAŞ'ta istihdamı yat sektörü sağlıyor
Antalya Serbest Bölge İşletmecisi AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, serbest bölgenin istihdama önemli oranda katkısı olduğunu söyledi.

ASBAŞ'ta istihdamı yat sektörü sağlıyor

Antalya Serbest Bölge İşletmecisi AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, serbest bölgenin istihdama önemli oranda katkısı olduğunu söyledi.

Gürses, "Antalya Serbest Bölgesi'nde yüksek istihdamı yat sektörünün oluşturduğuna işaret eden Gürses, "Yat sektörü mevsimsel etkilere bağlı olarak bin 300 ile bin 500 arasında kişi istihdam ediyor." dedi. Batı Akdeniz Ekonomisi Geliştirme Vakfı (BAGEV) tarafından hazırlanan 'İş ve Eğitim Zamanı' adlı programa katılan Zeki Gürses, ASBAŞ'ın 160 ortaklı bir şirket olduğu bilgisini verdi. ASBAŞ'ın en büyük ortaklarının İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Gürses, ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası'nda şirket hissedarları arasında yer aldığını kaydetti.

Türkiye'de faal 6 serbest bölge bulunduğunu belirten Gürses, buraların birtakım teşviklerin sağlandığı alanlar olduğunu kaydetti. Faaliyet gösteren firmaların vergi ve Kdv avantajları olduğuna dikkat çeken Gürses, serbest bölgenin ülkeye döviz kazandırmak, üretim ve ihracatı arttırmak, teknoloji transferi sağlamak ve istihdam oluşturmak için kurulduğunu anlattı. Zeki Gürses, Antalya Serbest Bölgesi'nde 107 ruhsatlı firma bulunduğunu, bunların 51'ini yat sektörüyle ilgili olanların oluşturduğunu dile getirdi. Bunları 11 firmayla medikal, 8 firmayla elektrik elektronik, 6 firmayla tekstil, tarım, makine ve hizmet sektörü firmalarının takip ettiğini anlatan Gürses, 107 firmadan 31'inin yabancı ortaklı olduğunu söyledi.

Antalya Serbest Bölgesi'nde yüksek istihdamı yat sektörünün oluşturduğuna işaret eden Gürses, "Yat sektörü mevsimsel etkilere bağlı olarak bin 300 ile bin 500 arasında kişi istihdam ediyor. Bunu 750 kişilik istihdamla medikal sektörü takip ediyor. Serbest bölgeler bulundukları ilin istihdamına önemli katkı sağlıyor. Serbest bölge istihdam demek." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim