• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

ASELSAN ile Durmazlar anlaştı

ASELSAN ile Durmazlar anlaştı
ASELSAN, Durmazlar firması ile raylı ulaşım araçları geliştirme projelerinde işbirliğine yönelik mutabakat muhtırası imzaladı

ASELSAN, Durmazlar firması ile raylı ulaşım araçları geliştirme projelerinde işbirliğine yönelik mutabakat muhtırası imzaladı.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamada, kurum tarafından geliştirilen tramvay, metro, bölgesel tren ve yüksek hızlı projelerinde yer alacak kritik elektrik-elektronik sistemlerin, Durmazlar firması tarafından geliştirilen raylı ulaşım araçlarına entegre edilmesine yönelik mutabakat muhtırası imzalandığı bildirildi.

Mutakabat muhtırasını ASELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, Durmazlar adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın imzaladığı belirtilen açıklamada, projeyle Durmazlar firmasının raylı ulaşım araçları için kritik teknolojiye dayalı bileşenlerin yerli imkanlarla geliştirilip üretilmesinin sağlanacağı ifade edildi. 

ASELSAN'ın raylı ulaşım sistem projelerinde ve askeri alanda kendini ispat ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Komuta-kontrol, güç elektroniği, motor kontrol ve görev bilgisayar sistemlerinden edindiği bilgi birikimi ve deneyimini raylı ulaşım sektörüne aktaran ASELSAN'ın geliştirdiği milli, özgün, yüksek güvenilirlikli, düşük maliyetli, verimli ve kritik teknolojiye sahip ürünlerin Milli Yüksek Hızlı Tren, Milli Elektrikli Tren Seti, metro, tramvay ve demiryolu sinyalizasyon ve kontrol sistemlerinin geliştirilmesinde kullanılarak, küresel pazarlarda oyuncu olması ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor.

ASELSAN'da, katma değeri yüksek ürünler geliştirilirken, KOBİ ve üniversiteler başta olmak üzere yurt içi imkanların en üst seviyede kullanılması için çalışılıyor. Bu sayede teknolojik olgunluğu yüksek milli raylı ulaşım sistemleri endüstrisi ve ekosisteminin oluşması hedefleniyor."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim