• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ASELSAN insansız uçak alanında yabancılarla işbirliği yapacak

ASELSAN insansız uçak alanında yabancılarla işbirliği yapacak
ASELSAN, insansız uçak alanında faaliyet gösteren AeroVironment şirketi ile işbirliğine gidiyor.

ASELSAN, insansız uçan sistemler alanında faaliyet gösteren AeroVironment şirketi ve bir kısmı bu şirkete ait ortak girişim firması Altoy Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ ile işbirliği yapacak. Bu kapsamda taraflar, sivil ve askeri aviyonik, elektronik ve elektro-optik sistemler, sensörler ve haberleşme sistemleri alanlarında işbirliği yapmaya yönelik ilk adımı attı. 

İşbirliğiyle ASELSAN tarafından AeroVironment firmasının "Global Observer" adı verilen ürünü için yüksek irtifa insansız uçan sistemleri için elektro-optik, aviyonik ve haberleşme sistemleri gibi istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) uygulamalarına yönelik çözümlerin geliştirilmesi ve uluslararası hedef pazarlara sunulması planlanıyor. 

"Ürün yelpazemiz genişleyecek" 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Grubu Başkanı Özcan Kahramangil, söz konusu anlaşma kapsamında ürün yelpazelerinin genişleyeceğini ve küresel pazarlara daha çok erişim sağlayacaklarını kaydetti. Kahramangil, "İnanıyoruz ki bu işbirliğinden doğacak sinerji, yenilikçi çözümler ortaya koyacak ve tarafların dünya çapındaki başarısında önemli bir fark yaratacaktır" ifadesini kullandı. 

AeroVironment Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Roy Minson da yapılan bu işbirliğiyle ortaya çıkacak rekabetçi ürünler ve çözümlerle tarafların Türkiye ve ihracat pazar paylarının artacağına inandıklarını kaydetti. 

Altoy Savunma Sanayi ve Havacılık AŞ Genel Müdürü Halit Yılmaz ise işbirliğinin büyüyen küresel pazarlar için yenilikçi çözümler yaratacağını ve firmaların dünya çapındaki başarılarında önemli etkileri olacağına işaret etti.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim