• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

ASELSAN intiharları'nda Ergenekon izi

ASELSAN intiharları'nda Ergenekon izi
ASELSAN mühendislerinden Burhanettin Volkan'ın babası Mahmut Volkan oğlunun Ergenekon belgelerinde ortaya çıkan yöntemle intihara sürüklendiğini savunuyor. Ergenekon sanıklarından Ümit Sayın'a ait ses kayıtları da bunu gösteriyor.

 

ASELSAN intiharları olarak bilinen mühendis ölümlerinin izi Ergenekon belgelerinde de ortaya çıktı. Ergenekon klasörlerinde yer alan bir telefon kaydında sanıklardan Emin Gürses ile Ümit Sayın arasında geçen görüşmede, mühendislerin ölümlerinin normal olmadığı anlatılıyor. Adli tıp uzmanı olan Sayın, mühendislerden birinin cinayete kurban gittiğini, intihar vakalarının da infratest diye adlandırılan eşik altı sesler ve mikrodalgalarla gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtiyor. Ergenekon davası kapsamında bir süre tutuklu kalan Ümit Sayın, istihbarat örgütlerinin infratest yöntemi ile hedef seçtiği kişinin psikolojisini bozarak intihara sürükleyebildiğini anlatıyor. Söz konusu telefon tapelerinden Ümit Sayın'ın Adli Tıpta çalıştığı dönemde mühendis ölümleri ile ilgili ASELSAN'da görevli komutanlara bu konuda görüşmeler yaptığı da anlaşılıyor. ASELSAN mühendislerinden Burhanettin Volkan'ın intiharı tam da bu yönteme uyuyor. ASELSAN'ın Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde bilgisayar mühendisi olarak görev yapan Volkan, iki yıl burada çalıştıktan sonra askere gitti. Ancak asker ocağında aniden psikolojisi bozuldu ve 9 Ekim 2007'de intihar etti. Baba Mahmut Volkan'a göre daha önce hiçbir problemi yoktu. Burhanettin Volkan öldüğünde henüz bir aylık evliydi. Aile Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde açtığı davada tazminata hak kazandı ancak buna rağmen herhangi bir cezai soruşturma başlatılmadı.
 
BİR ANDA PSİKOLOJİKMAN ÇÖKTÜ
 
Burhanettin Volkan, ölen diğer mühendisler gibi kritik savunma projelerinde görev yapmıştı. Fantom uçak projesi onlardan biriydi. 2 yıllık çalışma hayatının sonlarına doğru bir anda adeta iradesini kaybetti. Bir süre psikolojik tedavi gördükten sonra askere gitti.
 
Baba Mahmut Volkan'a göre oğlu son dönemlerde garip şeyler yaşamıştı. Henüz kimsenin adını bile bilmediği Ergenekon'u da ilk kez oğlundan duymuştu. Mahmut Volkan şunları anlatıyor: "2007 yılının başında Ergenekon terör örgütünün adı da bilinmezken bana, 'Baba Türkiye'de Ergenekon diye bir örgüt var. Bunlar ülkeyi mafya patronu gibi yönetmek istiyorlar. Bir sürü faili meçhul cinayet işledikleri halde bunlara bir şey olmuyor. Silahlı kuvvetlerin içinde de dal budak saldıklarını biliyorum' dedi. Sonra ortaya çıkan belgelerde bizim çocukların ölümü ile ilgili şeyler de çıktı. Benim oğlumu da o yöntemle intihara sürüklediler." Mahmut Volkan ASELSAN'da ne iş yaptığını sorduğunda ise oğlu "Onlar sır. Her şeyi açıklarsam size de zarar verirler. Uçaklara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Irak'ın uçakları vardı ama savaşta hiçbirini yerden kaldıramadılar" cevabını verir. İddialara göre Burhanettin Volkan ASELSAN'da uçak kontrol mekanizmalarının şifre sistemleri alanında çalışmıştı.
 
 
 
Mahmut Volkan'a göre oğlunun intiharı tam da Ergenekon belgelerinde ortaya çıkan infratest denilen yöntemle gerçekleştirildi. Eşik altı sesler veya bazı gazlar kullanılarak oğlu psikolojik olarak intihar edecek duruma getirildi. Hayatı başarılarla dolu, hiçbir problemi olmayan, ABD gibi ülkelerden çok sayıda iş teklifi olmasına rağmen gitmeyen oğlunun bir anda intihar edecek kadar psikolojikman çökmesini başka türlü izah edemiyor. Baba Volkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen Başbakanlık Teftiş Kurulundan oğlunun ölümünü aydınlatmalarını talep ediyor.
 
OĞLUM ÖLMEDEN BİR GÜN ÖNCE 'BENİ KURTARIN' DEDİ
 
ASELSAN mühendislerinden Zafer Oluk'un babası Ahmet Oluk ise oğlunun askerde çok baskı gördüğünü, ölümünün de kaza olmadığını söylüyor. Etrafının "süper beyin" olarak tanımladığı ASELSAN mühendislerinden biri de Zafer Oluk idi...
 
ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Oluk, 7 yıl ASELSAN'da tasarım bölümünde başmühendis olarak görev yaptıktan sonra vatani görevini yapmak için gittiği İstanbul'da 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda Mayıs 2008'de şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Asteğmen olarak askerlik yapan Oluk'un birlik içerisinde trafo tamiri yaparken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği açıklandı. Ailesinin anlattıkları ise farklı.
 
Baba Ahmet Oluk, oğlunun askerlik görevi boyunca çok baskı gördüğünü ölümünden bir günce annesi ile bir buçuk saatlik bir telefon görüşmesi yaptığını ve bu görüşmede "Ne olur beni buradan kurtarın" dediğini aktarıyor. Ahmet Oluk oğlunun ölümünün kaza olmadığına inanıyor: "Arkasında başka şeyler olduğuna inanıyoruz. ASELSAN'da çok önemli projelerde çalıştı. Leopar 2 tanklarını reorganize edip haberleşme sistemini yenilediler. Yerli sistemi geliştirmeye çalışıyordu. Özellikle haberleşme alanında çok iyiydi oğlum. Gece görüş sistemleri, gece haberleşme projelerinde çalıştı. Ölümünün kaza olduğuna ihtimal vermiyorum. Çok tedbirli bir insandı. Bize verilen bilgilere göre gece saat 10'da ormanın içinde bir trafo direğinin üzerinde elektrik çarpıyor ve 6 metre yüksekten düşerek can veriyor. O sırada orada bir astsubay da varmış. Astsubay yerde beklerken onun üstü olan asteğmen direğe çıkıyor. Bu mantığa da uygun değil. Bir de her nasılsa olaydan sonra oradan geçen 2 doktor rapor tutuyor. Ormanın içinde doktor ne arıyor? Oğlumuzun ölümünün açığa çıkarılmasını istiyoruz." Zafer Oluk vefat ettiğinde nişanlıydı. Düğün salonu bile tutulmuştu. Bir ay sonra evlenecekti. Mahmut Volkan, soruşturma başlamadan önce Ergenekon adını oğlundan duyduğunu belirtiyor. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim